Vakantiehuis Zuid Zweden - voor onvergetelijke feestdagen

Zuid-Zweden: dat zijn zonnige stranden, gele akkers, dichte bossen, kastelen en ook de flair van grote steden. Schonen is een mekka voor kunst en cultuur. Daar leven vele schilders, beeldhouwers en andere kunstenaars. De streek Kullabygden in het noordwesten is het belangrijkste keramiekgebied en een bezoek tijdens je vakantie in Zweden zeker waard.

Sommerhus i Sverige

Populaire vakantiehuizen - Zuid-Zweden

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Zuid-Zweden

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Zuid-Zweden

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Zuid-Zweden

Loading...

Blekinge

In "de Zweedse tuin", vind je naast prachtige vegetatie ook afwisselende kustlandschappen met heerlijke klippen, visgebieden (bijvoorbeeld Mörrum) en uitstekend kanowater. In Eringsboda kan men het sculpturenpark BlomstergĂĄrden bezoeken. In Karlskrona bevindt zich het houten beeld "Gubben Rosenbom", bekend van de verhalen van Nils Holgersson.

Småland

Småland is Zweden in miniatuur met haar rode houten huisjes, groene bossen en glinsterende meren. Småland kent men in het buitenland vooral door de schrijfster Astrid Lindgren. Een bezoek aan de wereld van Astrid Lindgren is zeer geliefd bij de kleintjes. De ouderen kunnen hun hart ophalen in het glasrijk. De glasblazerijen in Kosta-Boda, Orrefors, Lindshammar en Skruf bieden uitstekende uitstapjes.

Öland

Qua oppervlakte is Öland klein, qua natuur behoort het tot de hoogste klasse. Op de hoogvlakte Stora Alvaret groeien bloemen en planten uit zowel het Siberische Noorden als het Middellandse Zeegebied. Koninklijke glorie beleeft men bij een bezoek aan de koninklijke zomerresidentie Solliden.

Gotland

Een reis naar Gotland is als een reis naar een ander land. De natuur en het landschap met zijn imponerende rotsformaties, de Raukar, zijn enig in hun soort. Een ander natuurfenomeen ziet u in de druipsteengrotten "Lummelundagrottan". En u mag onder geen beding de idyllische stad Visby, de "stad van rozen en ruïnes", overslaan te bezoeken.

Halland

De kust van Halland bestaat uit een doorlopend zandstrand, in het binnenland treft men ook fonkelende meren, dichte bossen en natuurlijk de vier rivieren Lagan, Nissan, Ättran en Viskan aan.