Vakantiehuis in Midden-Zweden

Midden-Zweden is betoverend door de afwisselende landschappen. Begin uw reis in Göteborg, geniet daar van de rotsformaties, klippen, granietrotsen in zee en de vele kleine badstrandjes.Een fascinerend contrast daarentegen is de provincie Dalarna met de vele dennenbossen, meren en rivieren, de hoogste waterval van Zweden, het grootste berenpark van Noord-Europa en niet te vergeten: Sälen het grootste wintersportoord van Scandinavië.

Ferienhäuser Mittelschweden

Populaire vakantiehuizen - Midden-Zweden

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Midden-Zweden

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Midden-Zweden

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Midden-Zweden

Loading...

Actieve vakantie in de natuur

Vertrek je vanaf Göteborg richting het Noorden, dan reis je door Västergötland dat met zijn bossen, meren en weiden een grote aantrekkingskracht heeft. De centrale ligging van Västergötland is een uitstekend vakantiegebied voor het hele gezin en bied je de mogelijkheid tot het maken van vele uitstapjes. Je kunt dan denken aan Skara Sommerland of de dierentuin van Borås. Wandelt, fietst, vist, of roei je graag? Dan zijn Dalsland en Värmland uitermate geschikt voor u.

In Värmland met zijn dichte dennenbossen en duizenden meertjes vind je ook meerdere natuurreservaten met een boeiende fauna. De provincie Dalsland heeft het meeste water van Zweden. Activiteiten zoals kanoën, bergbeklimmen, rafting, eland- en beversafari staan garant voor een heerlijke doevakantie.

Heuvelachtige landschappen, vruchtbare vlakten, kastelen, historische bouwwerken, maar ook moderne steden, dit alles vind je in Östergötland. De kleine provincie Närke die onterecht vlak wordt genoemd, biedt de bezoeker een lieflijk landschap met het Kilsgebergte in het westen en de Tiveden in het zuiden.

Västmannland, een streek in de buurt van Stockholm nodig je uit voor een kleine ontdekkingsreis langs de vele kastelen, herenhuizen en oude interessante industriestadjes. Bezoek eens in Skultuna de messingsmederij, ijzersmelterij Engelsberg Bruk en de zilvermijn in Sala.

Rond het Mälarenmeer kun je de vele kastelen bezichtigen, waaronder Skokloster, Strömholm, Sturehof en Gripsholm.