Vakantiehuis in Lapland

Zweeds Lapland - ook wel het land van de acht seizoenen genoemd - is een van de meest unieke bestemmingen in Europa om een vakantiehuis te huren. Het is een stukje ongerepte wildernis met natuurpracht die je nergens anders aantreft. Deze grote, dunbevolkte regio beslaat zowat een kwart van Zweden en omvat enkele van de meest spectaculaire nationale parken van het land. Een vakantiehuis in Lapland is synoniem met bijzondere belevenissen. Aanschouw het noorderlicht, bezoek een hotel gemaakt uit ijs of maak een spannende tocht met sledehonden. In Lapland is het allemaal mogelijk!

Uitzicht op het landschap van Lapland

Populaire vakantiehuizen - Lapland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Lapland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Lapland

Loading...

Op avontuur in de natuur

De wilde natuur is de grootste troef van Lapland en in een vakantiehuis verblijf je er middenin. Het bulkt er van de nationale parken en beschermde natuurgebieden waar uitgestrekte bossen, gletsjers, ijskoude rivieren en meren, en hoog oprijzende bergen de landschappen vorm geven. Zo vind je er de hoogste berg van Zweden: de Kebnekaise. Van november tot april kleurt Lapland wit en lenen de omstandigheden zich perfect tot leuke winteractiviteiten als skiën of langlaufen, een tocht met sledehonden, rendieren of sneeuwmobielen en ijsvissen. 's Avonds is het heerlijk opwarmen in je comfortabele vakantiehuis en gezellig nagenieten. De zomer van Lapland is aangenaam en nodigt uit tot wandelingen door bossen en avontuurlijke fietstochten. Ervaar de verschillende seizoenen in een vakantiehuis in Lapland en aanschouw hoe de prachtige natuur tijdens elk jaargetijde schittert.

Vakantiehuis in Lapland in Zweden

Het magische noorderlicht

Als je tijdens de donkere dagen tussen september en eind maart in een vakantiehuis in Lapland logeert dan bestaat de kans dat je het betoverende aurora borealis, of het noorderlicht, te zien krijgt. Zweeds Lapland en meer bepaald het Aurora Sky Station in Nationaal Park Abisko is namelijk een van de beste - zoniet de beste - plek ter wereld om dit unieke natuurfenomeen in levende lijve te bewonderen. Dit station ligt op de Njullá-berg, op zo’n negenhonderd meter boven de zeespiegel, en beschikt over een ruim terras waar je in alle rust een onvergetelijke ervaring tegemoet gaat. Tussen april en augustus steekt een ander natuurverschijnsel, de middernachtzon, dan weer zijn neus aan het venster en zorgt het voor eindeloos lange vakantiedagen.

Bezienswaardigheden in Lapland

Boek een van onze vakantiehuizen in Zweden en laat de kans niet liggen om het Ice Hotel te bezoeken en te genieten van een restaurantervaring waarbij ijs centraal staat. Luleå is de grootste stad van Lapland en verdient zeker een bezoek, net als Gammelstad, waar de roodachtige pittoreske houten huizen voor een uniek uitzicht zorgen. Vergeet bovendien niet te proeven van lokale specialiteiten, zoals rendiervlees, waarvan er veel hun oorsprong vinden in de fascinerende Sami-cultuur. Onze gevarieerde vakantiehuizen in Lapland zijn  het perfecte startpunt om deze fascinerende cultuur beter te leren kennen.

NOVASOL - vakantiehuizen in Lapland

Een geslaagde vakantie in Lapland begint bij NOVASOL. Ga in ons ruime aanbod op zoek naar het geschikte vakantiehuis in Lapland en start alvast met het plannen van je vakantie.  Lapland is een wonderbaarlijke streek waar elk seizoen je opnieuw verrast met unieke belevenissen. Onze vakantiehuizen liggen in de ongerepte natuur van Lapland en zijn jouw springplank naar de leukste activiteiten. Leef je uit tijdens het skiseizoen of ga heerlijk wandelen in de vele natuurgebieden in de zomer. Welke activiteit je ook kiest, een goede nachtrust is gegarandeerd in je comfortabele vakantiehuis, net als gezellige avonden met het hele gezin. De niet zo actieve vakantieganger komt dan weer helemaal tot rust in de tuin van zijn vakantiewoning. Geniet van de traditionele keuken in de lokale restaurants of ga in de goed uitgeruste keuken van je vakantiehuis in Lapland aan de slag met de vis die je zelf gevangen hebt. We nodigen je uit om ons ruime aanbod aan gevarieerde vakantiehuizen te bekijken en snel, voordelig en veilig je favoriete accommodatie te boeken. Op welke woning je je oog ook laat vallen, een vakantiehuis in Lapland van NOVASOL is synoniem met een zorgeloze vakantie-ervaring, voor jong en oud.