search

Vakantiehuis in Berner Oberland

De naam Berner Oberland verwijst naar de zuidelijke, alpiene gebieden in het Zwitserse kanton Bern. Deze streek kent een lange toeristische geschiedenis en lokt al sinds de negentiende eeuw avontuurlijke reizigers. De ontegensprekelijke aantrekkingskracht van het Berner Oberland zit hem in de talloze glinsterende meren, bergtoppen van meer dan vierduizend meter hoog en sprookjesachtige valleien. Tel daar heerlijke nationale en regionale specialiteiten en een ruim activiteitenaanbod bij op, en je komt al snel tot de conclusie dat een verblijf in een vakantiehuis in Berner Oberland een heuglijke ervaring zal worden!

 

Sprookjesmeren en hoog oprijzende bergen

 

Ga op zoek naar een geschikt vakantiehuis in Berner Oberland en maak kennis met de ontzagwekkende Zwitserse natuur. Geniet tijdens dagtochten van een indrukwekkend uitzicht op de beroemde bergen de Jungfrau, Mönch en Eiger en vul je longen met de zuivere Zwitserse berglucht. De witte kleur van besneeuwde bergtoppen ruil je gemakkelijk in voor de verschillende tinten blauw van fonkelende meren als de Thunersee en de Brienzersee. Rond deze meren heerst een van de mildste klimaten die je in de Zwitserse Alpen zal aantreffen. Ze vormen het uitgelezen decor voor heerlijke wandelingen, een dag vol watersporten of een gewoon een uurtje of twee genieten in een gezellig café aan de oever. Vraag de vriendelijke lokale inwoners gerust om extra tips. Ze zullen je met plezier nog enkele parels in de buurt aanraden, zoals het Oeschinensee (wereldnatuurerfgoed), de Aareschlucht en talloze watervallen.

 

Bezienswaardigheden in Berner Oberland

 

In de buurt van je vakantiehuis in Berner Oberland ligt een mooie verzameling magische steden en charmante bergdorpjes die recht uit een sprookje lijken te komen. De stad Thun verleent zijn naam aan het gelijknamige meer de Thunersee en wordt ook wel eens de toegangspoort van het Berner Oberland genoemd. Geniet van het schitterende uitzicht op het meer en de omliggend bergen en duik daarna het historische centrum in om de vele culturele bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Thun, te ontdekken. Een al even dromerig plaatje is het kasteel van Spiez, een stadje met een rijke wijnbouwtraditie. Ook een uitstap naar Interlaken, gelegen tussen de Thunersee en de Brienzersee, staat bij veel toeristen met stip genoteerd.

 

Tips voor uitstappen en activiteiten in Berner Oberland

 

Aan activiteiten en leuke uitstappen geen gebrek wanneer je in een vakantiehuis in Zwitserland verblijft. In de zomermaanden is het in de indrukwekkende natuurlijke setting van Berner Oberland heerlijk wandelen, mountainbiken, kajakken, klimmen en zwemmen. Of kies voor een boottocht en laat de zomerse zonnestralen je helemaal in de vakantiestemming brengen. De winter maakt dan weer traditioneel zijn intrede met pakken sneeuw op de lokale skipistes en creëert de gedroomde omstandigheden voor wintersportfanaten. Een onvergetelijke ervaring is een ritje op de Jungfraubahn, een tandradbaan die je naar het Station Jungfraujoch voert. Dit is het hoogst gelegen spoorwegstation van Europa. Neem vervolgens de lift naar het Sphinx-Observatorium en laat je overdonderen door het fenomenale uitzicht op het beroemde trio de Jungfrau, Mönch en Eiger.

 

Waarom een vakantiehuis in Berner Oberland huren?

 

In ons gevarieerde aanbod aan vakantiehuizen in Berner Oberland vind je voor elk wat wils! Een vrijstaande chalet met een schitterend terras of een smaakvol ingericht appartement waar iedereen zijn eigen plekje heeft? Welk type accommodatie je voorkeur ook wegdraagt, je gaat zonder twijfel een fantastische vakantie tegemoet met talloze memorabele uitstappen en culturele hoogtepunten. Vertrek van aan je vakantiehuis in Berner Oberland voor wandelingen in heldergroene valleien. Halt houden doe je in authentieke bergdorpjes waar je proeft van heerlijke Zwitserse specialiteiten en voor je het weet een aangenaam praatje slaat met een gemoedelijke Zwitser. Maar je hoeft je accommodatie zelfs niet te verlaten om mooie vakantiemomenten te beleven. De omgeving van je vakantiewoning is zo mooi dat je er uren naar kan blijven staren en ook voor de warme haard breng je in de winter graag verschillende avonden door. Een vakantiehuis in Berner Oberland is het startpunt van een buitengewone vakantie in Zwitserland!