search

Vakantiehuizen in Småland

Zweden in miniatuur, een omgeving die het moderne Zweden mee heeft ontwikkeld. Rode houten huisjes, groene bossen, glinsterende meren en zeeën met steigers onder een helderblauwe hemel, dat is het schilderachtige decor van Småland.

 

Kleurrijke kleine stadjes als Eksjo heten u welkom. Monumenten zoals het stads kasteel van Kalmar en de ruïnes op het eiland Visingsö tonen het historische erfgoed dat Småland zijn bezoekers te bieden heeft. Ga naar Visingsö en beleef de prachtige natuur en pittoreske dorpjes vanuit een paardenkoets.

Småland is Astrid Lindgren en Astrid Lindgren is Småland. Katthult en Bullerbü duiken in bijna elk boek op! Maakt u een dagtochtje naar Vimmerby en beleef de leukste verhalen.

Breng een bezoekje aan westernstad High Chaparall. U kunt in deze omgeving ook uitstekend skiën. Elk jaar bezoeken talloze wintersportfans wintersportplaatsen als Isaberg.

Småland staat voor bos, voor diepe oerwouden! Småland staat voor glas, voor glaskunst. Het glasrijk in het hartje van de provincie trekt bezoekers uit alle windreken naar bekende plaatsjes als Emmaboda, Kosta en Orrefors. Stopt u even en trakteert u zichzelf op een prachtig glazen kunstwerk en proef de regionale specialiteit ‘hytysill’, haring gebakken in een glasoven.

De reis door Småland eindigt aan de Oostzee waar het land in duizenden kleine eilandjes overgaat. Bezoekt u hier de traditionele kleine stad Västervik en maakt u een boottochtje naar het natuurreservaat Blå Junfrun.