search

Vakantiehuis in Skåne

Klein maar fijn! Dat is de meest zuidelijke provincie van Zweden. Hier worden de Zweedse tradities gecombineerd met andere continentale invloeden.

 

Schonen staat voor zonnige stranden, gele velden, groene wouden en de grote stad Malmö. Hier vindt u enkele van de beste Zweedse viswateren. De kust van Schonen heeft 400 kilometer sneeuwwit strand.

 

Voor velen is Schonen een Mekka van kunst en cultuur. Buiten wereldberoemde schilders, beeldhouwers en andere kunstenaars voelen ook de amateurs zich hier helemaal thuis. In Osterlen vindt elk jaar met Pasen het beroemde ‘Konstrundan’ plaats (dag van de open deur). Maar u kunt hier ook het Glimmingehus (Nils Holgersson), het nationaal park Stenshuvud en het landschap van Brösarps bezoeken. In het plaatsje Kivik, met zijn bekende markt, draait alles om de appel.

 

Verspreid over deze regio vindt u een museum of een oud kasteel, die u vaak nog kunt bezichtigen. In het Noordwesten van Schonen ligt het belangrijkste keramiekplaatsje met de bekende onderneming Högänäs aan de Spitze.

 

Maar de kinderen worden hier ook niet vergeten! Een uitstapje naar het dierenpark Skånes wordt vast en zeker een hele belevenis!