search

Vakantiehuizen op het Zweedse eiland Öland

Dit prachtige eiland in de Oostzee onderscheidt zich duidelijk van het vaste land.

De hoogvlakte Stora Alvaret, waar nagenoeg geen bomen staan, ontwikkelde een heel eigen natuur en flora waar zowel planten uit Siberië als zuidelijke planten groeien. De kleuren van Stor Alvaret, dat door UNSECO tot werelderfgoed benoemd is, doet denken aan de hoogvlakten van de Provence.

Kilometerslange zandstranden, zee en de vele zonuren maken van Oland een waar vakantieparadijs! Vooral voor kinderen. Op de brug in Eketorp gaat u terug in het verleden. Durf 1 dag ridder te zijn en beleef de spannende tijden van weleer. Geen rijbewijs? Dat maakt niets uit in Lådbildslandet, hier zitten zelfs de allerkleinsten achter het stuur. De ouders kunnen misschien een concert in de historische ruïnes van Borgholm bijwonen, een koninklijk bezoekje aan de zomerresidentie Solliden brengen of de rotsformatie bij Byrums raukar bezoeken. Voor ieder wat wils dus! De kleuren van Öland hebben menig kunstenaar geïnspireerd. Verschillende werken van grote kunstenaars kunt u bezichtigen in het Himmelsberga museum. Er zijn hier ook mogelijkheden genoeg om even te relaxen door bijvoorbeeld te gaan golfen op één van de vele golfbanen of zeilen op de zee.

De voor Öland zo typische windmolens, waarvan de voorouders stammen uit de Middeleeuwen, belichamen de economie van Öland. Het koninklijke landgoed Ottenby is door Koning Gustav Wasa aangelegd. Enerzijds met als doel de hofhouding tijdens hun bezoek aan het eiland te huisvesten, anderzijds als voorbeeld voor de landbouw. Vandaag de dag huisvest het een kunst- en handwerkcentrum dat u kunt bezoeken.

Evenals de mensen hebben ook de trekvogels Öland ontdekt. Vogelvrienden komen bij een bezoekje aan dit eiland met tentoonstellingen over o.a. de natuurgeschiedenis, volledig aan hun trekken. U moet ook zeker een bezoek brengen aan vuurtoren Lange Jan om zo het eiland vanuit vogelperspectief te bewonderen.