search

Vakantiehuis op eiland Gotland

Een reisje naar Gotland is een reis naar een totaal ander land! De gezellige sfeer, historische bezienswaardigheden en de fantastische natuur zorgen ervoor dat u zeker nog een keer teruggaat naar Gotland.

Gotland is niet alleen het grootste eiland van Zweden maar ook het grootste zomervakantieparadijs. De 800 km lange kust en de vele zonuren maken Gotland tot een waar toeristenoord. Hier kunt u optimaal genieten van de verlaten zandstranden waar ook de kleinsten kunnen zwemmen. De hele familie kan zich hier vermaken. De actieve vakantieganger kan zijn hart hier ophalen op de vele fietspaden die dwars door de prachtige natuur voeren.

De natuur van Gotland heeft u veel te bieden. De ‘Raukar’, een eeuwenoude kalksteenformatie, die hoog boven de zee uittorent, is tot ver over de grens bekend. Daaronder vindt u de Hoburgsgubbe aan de zuidkant en Digerhuvud in het Noorden op buureiland Faro.

Faro is zeker een bezoekje waard. Het fascinerende landschap en het duingebied Ulla Hau met zijn unieke dierenwereld is, zeker voor kinderen, de moeite waard. De druipsteengrotten van Lummelunda zijn een waar natuurlijk kunstwerk. De grotten behoren tot de grootste van Europa en hebben een totale lengte van 4,5 km.Cultuurhistorisch gezien is Gotland ook uiterst interessant. De binnenstad en de stadsmuur van hoofdstad Visby zijn op de lijst van UNESCO opgenomen. De muur, gebouwd in 1300, de kleine steegjes, de uitzichtpunten en de vele rozen geven u een typisch Middeleeuwse gevoel. De geschiedenis van Gotland komt tot leven wanneer u de 92 Middeleeuwse kerkjes bezoekt die over het hele eiland verspreid liggen. In Klintehamn kunt u de kunst van de archeologie bewonderen.

Probeert u tijdens uw bezoek aan Gotland de speciale Safranspannekoeken eens of de Kajsoep (soort aardappelsoep). Liefhebbers van de moderne keuken kunnen hun hart hier ophalen. Hier bevinden zich 7 van de 199 beste restaurants van Zweden.