search

Vakantiehuizen in Dalarna

Dalarna is voor velen synoniem aan Zweden. Dalarna staat voor traditie – met volkdans, vioolmuziek, knäckebröd, de houten Dala-paarden, midzomerfeesten, klederdracht, rode houten huizen en niet in de laatste plaats de gigantische langlaufwedstrijd Vasaloppet!

 

Duikt u in de afwisselende en adembenemend mooie natuur – de uitgestrekte bossen met traditionele gehuchten in het zuiden en de bergwereld in het noorden.

Vele beroemde kunstenaars brachten periodes in hun leven door in Dalarna. Wie kent niet kunstschilder Carl Larsson, kunstenaar Anders Zorn, auteur Erik-Axel Karlfeldt en componist Hugo Alfvén, om er maar enkele te noemen. Zij werden allen geïnspireerd door het fascinerende landschap en de betoverende sferen in Dalarna. De woon- en werkplaatsen van een aantal kunstenaars kunnen bezichtigd worden.

Het kleine Tällberg tussen Leksand en Mora is een echt pareltje. Hier zijn nog steeds de typische hofjes en binnenplaatsen in Dala-stijl te vinden. De rust die men in Tällberg kan ervaren, is elders bijna niet meer te vinden. Het vakantiehuis biedt daarbij het ideale uitgangspunt voor uw vakantie.

U merkt – Dalarna is fantastisch in de zomer. Maar in de winter wellicht nog spannender. Dat vinden althans de vele wintersportliefhebbers. Doe net als hen: verzamel familieleden en vrienden en breng enkele dagen op de skipistes en loipes van Sälen en Idre. Wat is er vervolgens mooier om de avond door te brengen rond de open haard in een traditionele Stuga?

Welkom in het land der traditie!