search

Vakantiehuis aan de Zuid-Egeïsche Kust

De Egeïsche kuststreek is zonder twijfel een regio voor individuen en daardoor zeer geschikt voor een vakantie in een vakantiehuis. Het landschap is hier oorspronkelijk en ruig. Dat heeft een eigen charme!

Lange stranden met fijn zand zijn zeldzaam, maar toch vindt men hier prachtige badplaatsen, vanwaar men zo de azuurblauwe zee in kan duiken. De watertemperatuur ligt iets onder dat van de Middellandse Zee en een dikwijls stevige wind woelt het gebied regelmatig om. Het massatoerisme is hier nog niet tot in alle hoeken doorgedrongen, zodat men veel stille, windstille baaien kan vinden.

 

De Egeïsche kuststreek - zuiden

De zuidelijke Egeïsche kust is zeer gespleten en telt vele kleine en grotere baaien, uitstekend geschikt voor zonnebaden en zwemmen. Voor de kust liggen talloze eilandjes, die merendeels tot Griekenland behoren. Het landschap wordt bepaald door vriendelijke heuvels met kleine dorpjes. De Golf van Mandalaya en de Golf van Coo worden van elkaar gescheiden door het schiereiland van Bodrum, waar zich tegenwoordig de Turkse jetset treft. Hier ligt ook de historische stad Halicarnassus, beroemd door het Mausoleum van Halicarnassus, een van de zeven wereldwonderen.

Het schiereiland Resadiye is deels met bossen bedekt. Door de ongereptheid en oorspronkelijkheid is dit een ideale plaats voor rustzoekers. De stad Datca en de ruïnes van Knidos geven het schiereiland een geheel eigen ‘gezicht’.

Aan de zuidelijke Egeïsche kust komen zeilers en surfers uitstekend aan hun trekken. In het bijzonder de Baai van Gökova staat bekend als hét paradijs voor watersporters. Het water is zo helder dat men helemaal niet meer aan land wil gaan. Ongeacht de prioriteiten die u voor uw vakantie kiest, het vakantiehuis is het ideale uitgangspunt voor uw plannen.