search

Vakantiehuizen aan de Turkse Rivièra

Lange, weidse zandstranden in het oosten, kleine schilderachtige baaien en romantische steile rotskusten in het westen met de turkoois gekleurde zee, idyllische havensteden en grote metropolen: dit alles vindt u aan de Turkse Middellandse Zeekust. Langs deze kust strekt zich het Taurus-gebergte uit, waarvan de toppen gedeeltelijk met sneeuw bedekt zijn. Aan de voet van het gebergte staan citrus- en bananenbomen, er wordt katoen geplant en in de provincie Kahramanmaras groeien de pepers.

Het middelpunt van de Middellandse Zeekust is de havenstad Antalya. Een levendige stad met een rijk aanbod aan cultuur en restaurants, een gezellig nachtleven en dat opgeteld bij de prachtige stranden, straten met palmbomen en schitterende parken. De inwoners en bezoekers worden verwend met 300 ‘zon’-dagen per jaar in het warme, aangename klimaat. Hier wordt een zomer nog gegarandeerd. En als de thermometer in augustus 40 graden Celsius aanwijst, dan zorgt de wind voor een aangenaam, fris briesje.

De omgeving ten westen van Antalya biedt de gasten een uniek uitzicht: het Taurus-gebergte ‘valt’ hier bijna loodrecht de zee in (drie kilometer).

Ten westen van Antalya ligt de kaap Anamur, de meest zuidelijke punt van de kust. Daarachter ligt de baai van Adana, die niet als zwem- en badstreek wordt aanbevolen vanwege de industrie die daar langs de kust gevestigd is.

Talrijke historische plaatsen en steden vertellen over de rijke historie van dit land. Of het nu de stad Olympos, deel van het gelijknamige Nationaal park, of de Apollo tempel van Side is. De gehele Middellandse Zeekust herbergt onvermoede schatten, de moeite van het ontdekken waard.

Of u nu aan het strand geniet van de zon of de culturele bezienswaardigheden in de omgeving ontdekt, het vakantiehuis biedt altijd een ideaal uitgangspunt voor uw vakantie aan de Turkse Rivièra.