search

Vakantiehuizen aan de Centrale Egeïsche Kuststreek

De Egeïsche kuststreek is zonder twijfel een regio voor individuen en daardoor zeer geschikt voor een vakantie in een vakantiehuis. Het landschap is hier oorspronkelijk en ruig. Dat heeft een eigen charme!

Lange stranden met fijn zand zijn zeldzaam, maar toch vindt men hier prachtige badplaatsen, vanwaar men zo de azuurblauwe zee in kan duiken. De watertemperatuur ligt iets onder dat van de Middellandse Zee en een dikwijls stevige wind woelt het gebied regelmatig om. Het massatoerisme is hier nog niet tot in alle hoeken doorgedrongen, zodat men veel stille, windstille baaien kan vinden.

De Egeïsche kuststreek - centraal

Het centrale deel van de Egeïsche kuststreek strekt zich uit ten noorden en zuiden van de metropool Smyrna (Izmir). De geboortestad van Homerus ligt aan een diepe baai en is absoluut een bezoek waard. Oude huizen in mediterrane koloniale stijl bepalen het stadsbeeld, kleine restaurants langs de promenade bieden u een heerlijke maaltijd.

De oude stad Efes (Efeze), in Romeinse tijden een van de grootste steden ter wereld, lokt bezoekers uit alle landen en laat de oude tijden herleven. Maar ook de Grieken hebben hier hun sporen achtergelaten en hun invloed is tot op heden zichtbaar.

De rivieren Büyük Menderes en Gediz Nehri lopen respectievelijk ten noorden en zuiden van Smyrna en zorgen voor vruchtbaar land, waar sinds eeuwen olijven verbouwd worden.

Zon en wind horen eenvoudigweg bij de Egeïsche kuststreek, waarbij de winden ten zuiden van Smyrna duidelijk afnemen.

Voor Smyrna ligt het schiereiland Karaburun, met daarop enkele kleine dorpjes en talrijke beschutte zwembaaien. Het eiland is nog verschoond gebleven van massatoerisme. De plaats Karaburun ligt bovenop de klippen en telt slechts 2500 inwoners.

Hoe u uw vakantie aan de Egeïsche kust ook wilt doorbrengen, het vakantiehuis biedt altijd het ideale uitgangspunt voor trips en uitstapjes.