search

Vakantiehuis in Turkije

Elke beschrijving van Turkije zal tekort doen aan al hetgeen dit prachtige land te bieden heeft. Witte zandstranden, strakblauwe zee, bruisende badplaatsen, schattige vissersdorpjes en talrijke bezienswaardigheden wisselen elkaar mooi af en zorgen voor een veelzijdig vakantieland. Een stad als Istanbul, gelegen op de grens tussen Azië en Europa, geeft al aan, dat elk superlatief gebruikt kan worden. De prachtige ligging aan de Bosporus, met daaraan de vele visrestaurants en het uitgaansleven zijn bijzonder. Het land is een bijzondere bestemming waar je heerlijk kunt gaan genieten met een vakantiehuis in Turkije van heel veel cultuur, lekker eten en prachtige stranden.

Vakantie in een vakantiehuis in Turkije

 

Waarom een vakantiehuis in Turkije huren?

  • Een oase aan ontspanning
  • Zon, zee, strand en een warm klimaat
  • Cultuur en geschiedenis
  • De Turkse Rivièra
  • Turkse gastvrijheid
  • Lekker eten
Bezoek de Turkse riviera met een vakantiehuis in Turkije

 

Zonvakantie met een vakantiehuis in Turkije

Turkije heeft alles wat een toerist zich kan wensen. Veelal zal de vakantieganger op zoek zijn naar zon, zee en water.  Met minimaal 300 dagen zon per jaar en een kuststrook van meer dan 8.000 kilometer, is het in eerste instantie een ideale zonbestemming. De prachtige kuststreken aan de Zwarte Zee en nog veel bekender die aan de Middellandse Zee zijn zeer geliefd en veel bezocht. Zwemmen, zonnen, snorkelen en duiken en het uitgebreide uitgaansleven van Kusadasi en Bodrum oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit.

 

Actieve vakantie

Ontspanning staat vaak bovenaan het lijstje van vakantiegangers, maar na een aantal rust en eenmaal weg uit de dagelijkse sleur, zijn veel toeristen ook op zoek naar activiteit en avontuur tijdens hun vakantie in Turkije. Gelukkig zijn daar alle mogelijkheden toe. De enorme kustlijn biedt de toerist talloze mogelijkheden voor watersporten. Er zijn prachtige (meerdaagse) wandeltochten te maken en avontuurlijke mountainbike routes door indrukwekkende natuurgebieden. En voor een golfvakantie in Turkije moet je in Belek, in de buurt van Antalya, zijn want hier liggen schitterende golfbanen.

 

Bezienswaardigheden in de omgeving

De veelheid aan bezienswaardigheden en de grootte van het land, maakt het soms lastig kiezen. Niet alleen aan de kust, maar ook in het binnenland is er veel te ontdekken. Zo biedt het achterland van de Egeïsche zee een tal van cultuurschatten, waaronder Efese, de Apollotempel in Didim en het Bafameer. In het midden van Turkije ligt Cappadocië. Grillige schoorsteenrotsen vormen hier een soort maanlandschap dat is ontstaan door vulkanische uitbarstingen.

 

Culinair Turkije

Een vakantie in Turkije kan niet voorbij gaan zonder het proeven van de Turkse keuken. Onmisbaar bij een avondje uit zijn de Turkse Mezzes. Mezzes zijn een selectie van hapjes voor bij raki, bedoeld als voorgerecht. Maar vooral in de zomer bestellen de mensen veel van dit soort verschillende hapjes en laten het daar dan bij.