search

Vakantiehuis in Turkije

Boek nu een onvergetelijke vakantie in Turkije, een bijzondere bestemming waar je heerlijk kunt gaan genieten van heel veel cultuur, lekker eten en prachtige stranden. Ons aanbod in Turkije varieert van appartementen aan de kust tot luxe villa’s met een privé-zwembad, die je nu met de Beste Prijs Garantie eenvoudig kunt huren, zónder boekingskosten. Laat je inspireren en vind direct jouw favoriete vakantiehuis in Turkije.

Vakantie in een vakantiehuis in Turkije

 

Waarom een vakantiehuis in Turkije huren?

  • Een oase aan ontspanning
  • Zon, zee, strand en een warm klimaat
  • Cultuur en geschiedenis
  • De Turkse Rivièra
  • Turkse gastvrijheid
  • Lekker eten
Bezoek de Turkse riviera met een vakantiehuis in Turkije

 

Ontdek Turkije vanuit je vakantiehuis in Turkije

Turkije heeft alles wat een toerist zich kan wensen. Met minimaal 300 dagen zon per jaar en een kuststrook van meer dan 6.500 kilometer, is het in eerste instantie een ideale zonbestemming. Witte zandstranden, strakblauwe zee, bruisende badplaatsen, schattige vissersdorpjes en talrijke bezienswaardigheden wisselen elkaar mooi af en zorgen voor een veelzijdig vakantieland.

Ontspanning staat vaak bovenaan het lijstje van vakantiegangers, maar na een aantal rust en eenmaal weg uit de dagelijkse sleur, zijn veel toeristen ook op zoek naar activiteit en avontuur tijdens hun vakantie in Turkije. Gelukkig zijn daar alle mogelijkheden toe. De enorme kustlijn biedt de toerist talloze mogelijkheden voor watersporten. Er zijn prachtige (meerdaagse) wandeltochten te maken en avontuurlijke mountainbike routes door indrukwekkende natuurgebieden. En voor een golfvakantie in Turkije moet je in Belek, in de buurt van Antalya, zijn want hier liggen schitterende golfbanen.

De veelheid aan bezienswaardigheden en de grootte van het land, maakt het soms lastig kiezen. Niet alleen aan de kust, maar ook in het binnenland is er veel te ontdekken. Zo biedt het achterland van de Egeïsche zee een tal van cultuurschatten, waaronder Efese, de Apollotempel in Didim en het Bafameer. In het midden van Turkije ligt Cappadocië. Grillige schoorsteenrotsen vormen hier een soort maanlandschap dat is ontstaan door vulkanische uitbarstingen.

Een vakantie in Turkije kan niet voorbij gaan zonder het proeven van de Turkse keuken. Onmisbaar bij een avondje uit zijn de Turkse Mezzes. Mezzes zijn een selectie van hapjes voor bij raki, bedoeld als voorgerecht. Maar vooral in de zomer bestellen de mensen veel van dit soort verschillende hapjes en laten het daar dan bij.