search

Vakantiehuizen in Zuid-Moravië

Deze regio bevelen we niet alleen van harte aan bij wijnliefhebbers en levensgenieters. Het grootste deel van de regio bestaat uit dalen, heuvels en uitgestrekte wijnbergen. Aan de grens met Oostenrijk rijst vanuit het vlakke landschap de Pálavské Vrchy (het Palauer gebergte), ten noorden van Brno strekt zich de Moravische Karst uit. Een deel van de grens tussen Tsjechië en Oostenrijk wordt gevormd door de rivier de Thaya. De meander van Thaya en de omliggende bossen behoren tot het nationale park Thaya-dal. In het oosten van de regio liggen de Witte Karpaten (middelgebergte). Het Zuid-Moravische landschap is uitstekend geschikt voor recreatie, bijvoorbeeld om te wandelen, fietsen, zwemmen, vissen of bergbeklimmen. Waar en hoe u uw vakantie ook doorbrengt, het vakantiehuis is altijd het ideale uitgangspunt.

 

Wijn en druivenoogst

Eén van de eerste dingen waar men bij Zuid-Moravië aan denkt, is beslist de wijn. Schilderachtige wijnbergen, fantastische wijnkelders en de druivenoogst in de herfst horen gewoon bij deze regio. En daarbij mogen we niet de fantastische Zuid-Moravische folklore vergeten, die nauw in verbinding staat met de wijn.

 

Een stukje cultuur in Zuid-Moravië

Een bijzondere aantrekkingskracht oefent de regio Lednice-Valtice, dat behoort tot het UNESCO wereldcultuurerfgoed, op de bezoekers uit. De stad Brno, het centrum der regio, kent een lange geschiedenis, wat talloze bezienswaardigheden en monumenten heeft opgeleverd.

Tot Zuid-Moravië behoren tevens prachtige klederdrachten, mooie boerderijen en karakteristieke muziek, die vooral in Moravisch-Slowakije op de beroemde folklorefeesten tot uitdrukking komt.