search

Vakantiehuis in Moravië

Moravië, in Oost-Tsjechië, klinkt velen onbekend in de oren, maar heeft toeristen veel te bieden. Je maakt er kennis met mooie steden en traditionele dorpjes, fascinerende bezienswaardigheden en werelderfgoedsites. Vertrek van aan je vakantiehuis in Moravië en proef van de regionale cultuur en de uitstekende streekwijnen. De natuur rond je vakantiewoning is ongerept en brengt het hoofd van natuurliefhebbers en actievelingen op hol. Maar ook rust en ontspanning zijn ingrediënten voor een geslaagde vakantie in deze regio. Blijf lezen en ontdek Moravië!

Kerk op heuvel in Moravië

 

Steden in Moravië

Je vakantiehuis in Moravië is omgeven door interessante steden waar je de cultuur en de vriendelijke locals leert kennen. Brno is de tweede grootste stad van Tsjechië en valt op met prachtige architectuur, groene zones en een aantrekkelijk stuwmeer. Belangrijke trekpleisters zijn de modernistische Villa Tugendhat, de Špilberk- en Veveří-burcht, het Moravisch Museum en de imposante kathedraal. Drink iets in de vele bars en snuif de internationale sfeer op. Ostrava is een stad met een industrieel verleden dat tot leven komt tijdens een rondleiding in de Michal-mijn, een site die in schril contrast staat met het kleurrijke Masaryk-plein. Een bezoek aan Olomouc is dan weer niet compleet zonder een halte aan de burcht en de imposante Pestzuil van de Allerheiligste Drievuldigheid.

 

Bezienswaardigheden in Moravië

Een tip: neem je camera mee op elke uitstap vanuit je vakantiehuis in Moravië. Het prachtige kleurrijke centrum van Telč bijvoorbeeld zal je ongetwijfeld op beeld willen vastleggen. Dat geldt ook voor de Bedevaartskerk van Sint-Johannes van Nepomuk in Žďár nad Sázavou en het Aartsbisschoppelijk Paleis en de tuinen van Kroměříž. Třebíč intrigeert bezoekers met een uitstekend bewaard gebleven Joodse wijk en de romaans-gotische Sint-Procopiusbasiliek. Het prachtig gelegen stadje Mikulov is synoniem met zijn kasteel en een pittoresk centrum en wordt omgeven door groene wijngaarden. Tot slot moet ook het cultuurlandschap van Lednice-Valtice (werelderfgoed) op je planning staan. Hier combineer je natuur en cultuur en stuit je op de schitterende kastelen van Lednice en Valtice.

Kleurrijke gebouwen in stad Moravië

 

Ongerepte natuur en heerlijke lokale wijnen

Het gevarieerde landschap van Moravië biedt natuurliefhebbers de mogelijkheid om zich volop uit te leven rond hun vakantiehuis in Tsjechië. In het Jeseníky-gebergte wandel je erop los langs bossen, rivieren en de magische Bílá Opava-watervallen. Ook het Nationaal Park Podyjí, met het prachtige beboste dal van de Dyje-rivier, en het Biosfeerreservaat Pálava vormen een uitstekend decor voor gezinswandelingen. Wie van water houdt, zet koers richting de Morava-rivier of het Nove Mlyny-meer. Of wat denk je van skiën in de winter in de Beskiden of avonturen in de grotten en kloven van de Moravische Karst? Ontspannen na al die inspanningen doe je in een kuuroord als Karlova Studánka of met een glaasje wijn. Zuid-Moravië is immers met voorsprong de grootste wijnstreek van Tsjechië. Dat zal je merken wanneer je door de wijngaarden tussen charmante dorpjes fietst, de regionale wijnhoofdstad Valtice bezoekt of stopt bij een lokale wijnboer voor een heerlijke degustatie. De smakelijke streekproducten en de vriendelijke lokale inwoners zorgen voor de kers op de taart.

 

Huur jouw ideale vakantiehuis in Moravië

De vakantiehuizen in Moravië van NOVASOL vormen de uitgelezen uitvalsbasis voor een geslaagde vakantie, of je nu actief wil zijn of heerlijk tot rust wil komen. Geniet in een knusse vakantiewoning van rust en privacy terwijl je uitzicht hebt op het omringende landschap. Je maakt gebruik van comfortabele faciliteiten, zoals een uitstekende keuken, en doet wat je wil wanneer je het wil. Romantisch met z'n tweetjes of gezellig met het hele gezin? In een vakantiehuis in Moravië is alles mogelijk. Overdag maak je uitstappen naar de nabijgelegen steden, dorpjes en bezienswaardigheden of trek je eropuit voor lange wandelingen of fietstochten door de onaangeroerde Tsjechische natuur. 's Avonds is het genieten geblazen op het terras of in de warme woonkamer met een glaasje uitstekende lokale wijn, hét ideale moment om nog eens terug te komen op de mooie dag. Huur een voordelig vakantiehuis in Moravië en beleef een fantastische vakantie!

vakantiehuis in Moravië