search

Vakantiehuizen in West-Bohemen

De in het uiterste westen van Tsjechië, aan de grens met Beieren en Saksen gelegen toeristische regio staat in het bijzonder bekend om zijn heilbaden. Door hun aantal en kwaliteit zijn de mineralenbronnen alhier uniek voor de wereld.

 

De traditionele top-drie van West-Boheemse kuuroorden bestaat uit Karlovy Vary, Mariánské Lázně, en Františkovy Lázně. En de laatste tijd verheugt Jáchymov zich in een toenemende populariteit, hetgeen in eerste instantie aan de radioactieve bron aldaar te danken was. Kynžvart en Konstantinovy Lázně behoren tot de minder bekende kuuroorden in de regio.

 

Het landschap in West-Bohemen vormt de basis voor een geweldig vakantie. De wintersporters bevelen we de skicentra in het IJzergebergte van harte aan. Vooral Boží Dar, de berg Klínovec (met 1.244 m. de hoogste berg in het IJzergebergte), Potůčky en Pernink zijn absoluut een bezoek waard. U zult genieten.

 

Bezienswaardig zijn natuurlijk ook de bouwkundige monumenten in West-Bohemen. In het prachtig gerestaureerde Kasteel Bečov nad Teplou worden relikwieën van de heilige Sint Maurus tentoongesteld. De cultuurhistorische waarde daarvan is vergelijkbaar met die van de Boheemse kroningsinsignes.

 

Van de bossen, die een aanzienlijk deel van de regio bedekken, is het in het oosten gelegen Brdské lesy het bekendst. Het beschermde natuurgebied Křivoklátsk, een UNECSO biosferenreservaat, vormt een belangrijk onderdeel van West-Bohemen. Het natuurreservaat Soos bevindt zich ten noordoosten van het kuuroord Františkovy Lázně. Vanwege de mineralen die hier voorkomen, gedijt hier een unieke flora, die normaal alleen nabij de zee te vinden is. Het slib werd gebruikt voor de allereerste moddertherapieën die de plaatselijke badhuizen aanboden.