search

Vakantiehuizen in Zuid-Bohemen

Het Zuid-Boheemse landschap is zeer afwisselend. Vertoeft u in een van de droomachtige dorpen en trek u terug in de omgeving van vijvers, weides en sparrenbossen. In Zuid-Bohemen vindt men de ideale combinatie van ontspanning en cultuur.

 

De Zuid-Boheemse regio (“Jihočeský kraj“), die slechts in geringe mate is beïnvloed door de moderne civilisatie, staat vooral bekend als het land van duizend meren en plassen. Een qua natuur uniek en tegelijk uitermate geschikt gebied voor badgasten en hengelaars is het Zuid-Boheemse plassengebied. Het belangrijkste is de streek rond Rožmberk, de grootste Tsjechische plas. Geweldige waters vindt men ook in de omgeving van České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, Protivín en Blatná.

 

Vele historische stadscentra staan onder monumentenzorg, bijvoorbeeld de steden České Budějovice, Český Krumlov (UNESCO wereldcultuurerfgoed), Jindřichův Hradec, Třeboň, Slavonice, Prachatice en Tábor. Als juweeltje van de regio geldt de UNESCO-stad Český Krumlov. Een bijzondere vermelding verdient de verzameling van voormalige boerderijen, die in Holašovice bewaard gebleven is. Tot de meest bezochte monumenten in Zuid-Bohemen behoren ook Slot Hluboká nad Vltavou en Slot Červena Lhota, kasteel Zvíkov en de beide kloosters Vyšší Brod en Zlatá Koruna.

 

Ook 's winters

Ook sneeuwwit staat Zuid-Bohemen goed. Het sneeuwlandschap biedt vele mogelijkheden voor een gevarieerde wintersportvakantie. Het centrum wordt voornamelijk gevormd door het Bohemer Woud met de twee grote skigebieden in Zadov en Lipno nad Vltavou. Steeds aanlokkelijker wordt het landschap rond Jindřichův Hradec (Neuhaus), maar ook de overige delen van de regio bieden de sportliefhebbers goede wintersportmogelijkheden.

 

De Zuid-Boheemse keuken

Het bekende conservatisme van de Zuid-Bohemers weerspiegelt zich in de goede gastronomische traditie. Welke wortels heeft die? Het prachtige landschap met talrijke meren, bossen, weides en velden leveren regionale ingrediënten voor de heerlijkste recepten. De roem van de heerlijke producten en gerechten van deze regio overschrijdt de grenzen van de regio en zelfs het land. We hoeven maar melk en bier uit Zuid-Bohemen te noemen, de Wittingauer karper, Daudlebyer braadvlees, wildgebraad, paddestoel-specialiteiten en andere lekkernijen.

 

De schepper van Zuid-Bohemen heeft bij zijn werk zoveel verschillende eisen verhoord, dat het landschap voldoet aan alle wensen die een mens maar hebben kan. Dit gebied is een uitstekende plaats voor een vakantie met de hele familie in een familiehuis, waarbij sport, cultuur, buitenleven, vermaak en adrenalinekicks zo verbonden zijn dat men ze op één dag kan ervaren.