search

Vakantiehuizen in het Reuzengebergte

Het Reuzengebergte (“Krkonoše”) aan de Pools-Tsjechische grens is het hoogste gebergte in Tsjechië en bereikt met de berg Snìžka een hoogte van 1.602 m. Dit is een van de bekendste vakantiegebieden in Tsjechië en vanwege de schitterende natuur de meest bezochte bergregio van het land.

 

Aansluitend aan het Poolse nationale park werd in 1963 het Krkonošský národní park KRNAP (nationale park Reuzengebergte) als eerste nationale park in Tsjechië opgericht. De oppervlakte bedraagt circa 370 km². De kale bergkammen, diepe dalen, kristalheldere watervallen en beekjes kenmerken dit prachtige beschermde natuurgebied.

 

Het Reuzengebergte is een van de meest traditierijke toeristengebieden van Midden-Europa. Als aan het eind van de 19e eeuw waren bergwandelingen in het Reuzengebergte uiterst populair. Dankzij de typische berggebouwen (bijvoorbeeld “Luèní bouda“) zijn korte of langere wandelingen hier nog steeds zeer geliefd. Het verzamelen van paddestoelen en bessen is een leuke bijkomstigheid tijdens deze wandelingen.

 

Voor ieder jaargetijde

Grote en sneeuwrijke skigebieden vindt men in het gehele Reuzengebergte. De bekendste wintersportcentra bevinden zich echter in Špindlerùv Mlýn, Harrachov en Jánské Láznì. Maar ook de kleinere en rustige winteroorden, zoals Vítkovice, Herlíkovice, Èerný dùl en Malá Úpa, zijn zeker de moeite waard. Een bezoek aan de skispringschans in Harrachov mag men niet overslaan.

 

Bezoekers die liever ’s zomers naar het Reuzengebergte komen, kunnen niet alleen gebruik maken van het uitgestrekte net van gemarkeerde wandel- en fietspaden maar ook andere activiteiten beoefenen. Zo zijn er bijvoorbeeld een modern overdekt zwembad en een zomerrodelbaan in Špindlerùv Mlýn, een kabelbaan naar de Snìžka – de hoogste berg in het Reuzengebergte -, rondvluchten vanaf het sportvliegveld in Vrchlabí, een bowlingbaan in Jilemnice en nog veel meer.

 

Het Reuzengebergte is eenvoudigweg een paradijs voor de vakantiegangers en natuurvrienden!