search

Vakantiehuizen in Praag - 'De gouden stad'

U heeft een voorkeur voor een verblijf in een vakantiewoning in Praag boven een verblijf in een hotel of een pension? Geen probleem! NOVASOL heeft een groot aanbod dus er is altijd wel een geschikte accommodatie te vinden. Als u een plattegrond heeft kunt u precies zien waar onze vakantiehuizen gelegen zijn.

Verblijft u in het hart van Tsjechië, in de gouden stad aan de Moldau, breng uw vakantie door in een hoofdstad met een goede mix van historie en moderne kunst.

Praag is een stad van tegenstellingen, internationale bijeenkomsten, van klassieke tot rock en jazz concerten. Aan astronomische hoogtepunten is geen gebrek, u vindt hier diverse restaurants, cafés en barretjes. Hier zult u ook de plaatselijke bevolking tegenkomen.

 

Cultuur in Praag

Hoog boven de historische stadskern reikt de burcht van Praag, een geliefde bezienswaardigheid. Zij was eens de residentie van Boheemse koningen en tegenwoordig van de presidenten van Tsjechië. Vandaag de dag bevinden zich enkele van de kostbaarste kunstwerken in de burcht. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden die u gezien moet hebben.

Echt een bezoek waard is de oude stadstoren en het oude gemeentehuis: het binnenste van het gemeentehuis kan bezichtigd worden, naast de raad- en zittingszaal moet u de toren van het raadhuis eens beklimmen. Deze heeft 138 treden.

De onderstaande highlight raden wij u ook aan:

Oude binnenstad , burcht (Hradschin), voorwijk van de burcht, Clam-Gallas paleis, Clementinum, de gouden gans, het Goltz- Kinsky paleis, huis met de drie violen, huis van de twee zonnen, huis met de stenen klok, hus monument, schiereiland Kampa, Karelsbrug, Karels burcht, kelk, kleine ring, Kleinseitner bruggentoren, Kleinseitner koffiehuis, Kleinseitner ring, klooster van Strahov, koningspaleiss, kruisherenkerk, poedertoren, representatiehuis van de St. Georgsbasilika, St. Georgsklooster, St. Niklaskerk (oude stad), St. Niklaskerk ( Kleinseite), St. Salvatorkerk, St. veitsdom Statue Karls IV. Teynkerk, U fleku en het Waldstein paleis.

Er zijn speciale rondleidingen door Kafkas en door de joodse wijk.

 

Musea in Praag

Het nationaal museum aan het Wenzelplein is het meest bekende museum van allemaal. Hier kunt u ook het wassenbeelden kabinet bekijken. Het nationale techniekmuseum heeft een tentoonstelling over diverse achtergronden van de psychologie en astronomie.

 

Natuur in Praag

De botanische tuinen en parken zijn eilanden van rust.

Bezoek het dal Divoka Sarka met zijn weides en een natuurlijke openluchtbad.

Maak een wandeling van de Kleinseite door de Lebedour- en Vrtba tuinen naar boven naar de burcht.

 

Eten en drinken in Praag

Praag biedt zijn bezoekers een uitstekende Boheemse keuken. Een geliefd voorgerecht is de goulashsoep. Bij de hoofdgerechten zijn de Boheemse noedels de specialiteit. Hierbij krijgt u zuurkool als bijgerecht geserveerd.

Na dit hoofdgerecht kunt u een lekker zoet nagerecht bestellen. Regionale specialiteiten zijn bijvoorbeeld buchteln (stoomnoedels) en flensjes. Naast de Boheemse keuken zijn er in Praag natuurlijk ook de internationale specialiteitenrestaurants zoals de Chinees, de Italiaan, de Indiër en de Japanner.

Probeer vooral het plaatselijke bier (Pivo). Het brouwen van bier heeft in Tsjechië een lange traditie.

 

Enkele restaurant tips:

De Tower Praha bevindt zich op een hoogte van 63 meter in de nieuwe televisietoren. In het hoogstgelegen restaurant van Praag kunt u goed eten, drinken en genieten van het panorama-uitzicht over de hele stad.

Het restaurant “U sedmi Svabu” (de zeven provincies) biedt u de mogelijkheid om een reis te maken naar het jaar 1493. Hier wordt gekookt naar recepten uit de 15de en 16de eeuw, u kunt een klein hapje eten bij een glas bier of een 18 gangen maaltijd nuttigen. Er zijn goochelaars, vuurspuwers en ridders aanwezig en u hoort de levendige middeleeuwse muziek terwijl u een echt middeleeuws gevecht bekijkt. Maar ook het rustige restaurant ‘Stoleti’ is populair. Hier kunt u voor een gunstige prijs bijvoorbeeld een voorgerecht “Greta Barbo”, een salade “Jerry Lee Lewis” en een steak “Ernest Hemingway” eten.

In de nabijheid van de opera bevindt zich het schitterend ingerichte “ Zahrada v Opere”. De keuken is Mediterraans georiënteerd, de vis- en zeevruchtenspecialiteiten zijn met kennis bereid.

Maar ook in de omgeving van Praag vindt u vakantiehuizen en vakantiewoningen. Veel omliggende plaatsen zijn te bereiken met het openbaar vervoer vanuit Praag.

 

Cultuur in de omgeving

  • Het slotpark van Pruhonice herbergt veel exotische planten.
  • De burcht van Karlstein bevindt zich in het Boheemse Karst.
  • Op veel plaatsen in en om Praag kunt u kleine fossielen vinden.
  • Voor de burcht van Okor worden historische ridderspelen gehouden.
  • Bij het kasteel in Roztoky is in het voorjaar een oldtimershow.
  • Bezoek de kapellen in Mnisek p. Brdy of Levy Hradec.