search

Vakantiehuizen in Noord-Bohemen

In het noordwesten van Bohemen ligt de interessante regio Ústí (“Ústecký kraj”).

 

Vanwege het grote aantal nederzettingen al in de vroege middeleeuwen vindt men hier een veel historische locaties. Tot de bekendste behoren de Romeinse rondkerk op de door sagen ‘omgeven’ berg Říp, de gotische kerk in Most en het barokpaleis Duchcov. In de vestingstad Terezín bevindt zich een monument ter ere van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

 

Wat de natuur betreft, heeft de regio Ústí eveneens veel te bieden. Beschermde landschappen zoals bijvoorbeeld het nationale park České Švýcarsko, de natuurreservaten Labské pískovce, České Středohoří (Boheemse middelgebergte), Lužické hory (Lausitzer-gebergte), etc. De plaatselijke natuur is gewoonweg uniek en ongelofelijk veelzijdig!

 

De sportliefhebbers bezoeken graag de renbanen Hippodrom en Autodrom in Most. Bij Děčín of Bořeň vindt u uitstekende klimgebied. De streek is uiteraard net als de andere Tsjechische regio’s voorzien van goed gemarkeerde wandel- en fietspaden. Daarbij kennen het Erz- en Lausitzer-gebergte voortreffelijke wintersportmogelijkheden.

 

De populairste recreatiegebieden liggen natuurlijk in de nabijheid van het water: de rivieren Labe (Elbe), Ohře (Eger) of Ploučnice, de stuwmeren Nechranice of Všechlapy of de kunstmatig aangelegde meren zoals die bij Lovosice trekken zowel Tsjechen als toeristen aan.

 

Het vakantiehuis biedt hierbij altijd het ideale uitgangspunt voor uw vakantie!