search

Vakantiehuizen in Midden-Bohemen

Het Boheemse hart is gevuld met oude sagen en legendes. Hier vindt u burchten, kastelen en vestingen in de rustige natuur en dit alles ligt niet ver verwijderd van Praag. Zowel qua oppervlakte als inwonerstal is Midden-Bohemen (“Středočeský kraj”) de grootste van de veertien Tsjechische regio’s.

 

Midden-Bohemen telt twee kenmerkende landschapstypes. In het noordoosten, langs de Elbe, overheersen de voor landbouw gebruikte laagvlaktes en de met loof- en naaldbossen bedekte gebieden. In het zuidwesten van de regio strekken zich heuvels met sparren- en gemengde bossen uit. Het laagste punt wordt gevormd door de oever van de Elbe nabij Mělník met 153 m, de hoogste top in de regio is Tok (864 m.). Natuurliefhebbers kunnen hier meerdere beschermde natuurgebieden bewonderen. Het belangrijkste en grootste is Křivoklátsko, dat door UNESCO tot biosferenreservaat is benoemd.

 

Het klimaat is aangenaam en behoort tot de warmste in Bohemen, wat vooral de landbouw ten goede komt.

 

Waardevolle monumenten getuigen van de rijke geschiedenis van Midden-Bohemen. Van de kastelen, zoals Křivoklát, Konopiště, Kokořín en Český Šternberk, springt Karlštejn eruit – het belangrijkste Tsjechische kasteel en een symbool van het koninkrijk Bohemen, gesticht in 1348 door de Boheemse koning en keizer van het heilige Roomse rijk Karel IV. Van de talrijke kastelen noemen we Brandýs nad Labem, Mělník, Dobříš, Nelahozeves, Lány en Veltrusy.

 

Ten zuiden van Praag, in het bijzonder in de omgeving van de rivieren Moldau (Vltava”) en Sázava, strekt zich een enorm recreatiegebied uit (zeer geliefd is het stuwmeer Slapy). Baden, zwemmen, fietsen, wandelen, varen met een bootje of stoomschip enzovoort – alles is hier mogelijk.

 

De regio ligt strategisch gunstig en daardoor kunt u natuurlijk ook snel en eenvoudig een uitstapje maken naar Praag of naar een van de andere regio’s van Tsjechië. Het vakantiehuis biedt hierbij altijd het ideale uitgangspunt voor uw vakantie.