search

Vakantiehuizen in Oost-Bohemen

Net als de andere toeristische regio’s van Tsjechië heeft ook Oost-Bohemen veel te bieden, met bovenaan talrijke activiteiten in prachtige, ongerepte natuur met zijn dalen, heuvels en bergen. Tevens vindt men overal aantrekkelijke bezienswaardigheden, die vertellen over de interessante geschiedenis en cultuur, en men stuit op de sporen van belangrijke personen en gebeurtenissen.

 

Terwijl het Oost-Boheemse Elb-dal met zijn aangename, warme klimaat en vele mogelijkheden uitnodigt tot baden, zwemmen en andere watersporten, motiveren de Adersbacher en Teplitzer rotsen, beschermd natuurgebied, eerder tot wandelen. Het Adler-gebergte en het hoogland Kralický Sněžník zijn het best geschikt voor wandelen en wintersport.

 

In Oost-Bohemen is een groot aantal kastelen, paleizen en kerken bewaard gebleven. De bezoekers hebben de mogelijkheid om verschillende architectonische stijlinrichtingen te bewonderen en de geschiedenis van lang vervolgen dagen te leren kennen. Naast vele andere zijn het schitterende gotische kasteel Litice, het renaissance slot Častolovice en de unieke rotsgroepen van de stad Toulovcovy maštale bij Litomyšl een aanrader.

 

Tot de internationaal bekende manifestaties behoren het muziekfestival Smetanas Litomyšl, de beroemde paardenrace van Pardubice en de speedwayrace ‘De Gouden Helm’ (“Zlatá přilba”).

 

In Pardubice worden heerlijke peperkoeken gemaakt, die u beslist moet proeven. Of volg in de voetsporen die Bernhard Braun, Johann Wolfgang Goethe, Jan Gočár, Bedřich Smetana, Bohuslav Martinů en vele andere bekende personen in deze regio hebben achtergelaten.

 

Wanneer u Oost-Bohemen bezoekt heeft u ook de mogelijkheid om kennis te maken met de originele volkstradities en volkshandwerken.

 

Zoekt u tijdens uw reizen voor iedereen een interessante belevenis, actieve ontspanning en een prachtig klimaat? Dan bent u aan het juiste adres in Oost-Bohemen. Het vakantiehuis biedt hierbij het ideale uitgangspunt voor uw vakantie.