search

Vakantiehuis in het Boheemse Woud

Wie een vakantiehuis in het Boheemse Woud geboekt heeft, kan met gepaste trots melden dan zijn vakantiehuis op het groene dak van Europa staat. Dit bosrijke gebied in Tsjechië ligt in het grensgebied met Duitsland en Oostenrijk op een bergketen van ongeveer 120 km lang.

 

Ideaal voor natuurliefhebbers

Het gebied bestaat uit kerngezonde bossen met vele schilderachtige meren, die nog uit de ijstijd stammen. In 1993 kreeg dit waardevolle gebied de status als nationaal park (Nationale park Šumava). Een uitgestrekt netwerk van wandelwegen en gemarkeerde fietspaden voert je door vele gehuchten met onder andere ook naar de hoogste berg van het Boheemse Woud aan Tsjechische zijde – de Plechý (1.378 m.). Het vakantiehuis in het Boheemse Woud biedt altijd het ideale uitgangspunt voor je vakantie in de Bohemen.

 

Zwemparadijs

In de zomer is een van de populairste vakantiegebieden in het Boheemse Woud het Lipno stuwmeer. Met een oppervlakte van 48,7 km² bezit het gebied de grootste watervlaktes in de Tsjechische republiek. Het is van juni tot en met september een waanzinnig paradijs voor alle zwem- en zeilvrienden.

 

Wintersport met een vakantiehuis in het Boheemse Woud

In de winter bieden de goede skigebieden in het Boheemse Woud uitstekende voorwaarden voor wintersporten. In de omgeving van het skioorden Železná Ruda, Špičák, Zadov, Churáňov, Nové Hutě en Kvilda vind je niet alleen schitterende berglandschappen, maar ook een aaneenschakeling van goed geprepareerde afdalingspistes en langlaufloipes. Het bergdorp Kvilda ligt 1.065 m. boven de zeespiegel en is het hoogst gelegen gemeente van Tsjechië.