Activiteiten en bezienswaardigheiden in Tsjechië

Folklore feesten

Buiten de 11 UNESCO monumenten wordt je ook getrakteerd op tal van historische feesten. In Krummau kun je het feest van de ‘Roos met de 5 bladen’ meemaken, een feest ter ere van de heilige Wenzel, dit vindt vaak in juni plaats. Dit feest neemt je mee terug naar de Renaissance.

Het St. Wenzels Feest in Ceske Krumlov vindt in oktober plaats. Hier kun je 3 dagen lang verschillende originele handwerkproducten verkrijgen.

Een groot feest in juni is het koninklijke verzilveren van Kutna Hora. 2 dagen lang waan je je 600 jaar terug in de tijd. Het gotische en historische feest is het begin van het toeristische seizoen.

Wellness in Tsjechië

In Tsjechië is er veel aanbod met betrekking tot verzorging en gezondheid. Niet alleen de prijs-kwaliteitverhouding is prima maar je kunt hier ook heerlijk genieten als je de stress van alledag achter je wilt laten en even wilt bijtanken.

Skivakantie in Tsjechië

Ski- en sneeuwliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. De skicentra hebben de kwaliteit en moderniteit hoog in het vaandel. Je treft verschillende pistes, met (kunst)sneeuw, in allerlei moeilijkheidsgradaties. Je kunt hier ook les nemen in één van de vele scholen, materiaal huren en je kunt gemakkelijk je auto kwijt. Na een inspannende afdaling geniet je van een heerlijk hapje en drankje in een gezellige eetgelegenheid.