search

Vakantiehuizen in Tsjechië

Denkt je erover een vakantiehuis te huren in Tsjechië? Goede beslissing! Een vakantie in Tsjechië is zeker de moeite waard, omdat het een bijzondere belevenis is. Dit mooie land heeft namelijk veel te bieden. Zo zal de hoofdstad Praag u bekoren. Maar de Tsjechische republiek heeft natuurlijk nog heel veel meer te bieden dan dat.

Een vakantiehuis in Tsjechië huren

Het land behoort met een oppervlakte van 78.864 vierkante kilometer tot de kleinere landen, maar behoort qua natuurrijkdom en waardevolle culturele monumenten absoluut tot de wereldmachten. Het kleine Tsjechië heeft erg veel interessante regio´s zoals de Bohemen, het Reuzengebergte aan de Moldau of de heerlijke kuuroorden Karlsbad of Marienbad. Of huur een vakantiehuis in Moravië met een mix aan cultuur, sport en ontspanning. Tsjechië heeft in de zomer veel te bieden, maar wat te denken van een fijne wintersportvakantie? In alle verschillende seizoenen van het jaar kun je genieten van een vakantie in Tsjechië. Alle reden dus om je vakantie eens door te brengen in dit bijzondere land, waar wij in de verschillende Tsjechische regio´s fraaie vakantiehuizen verhuren.

Vakantiehuizen in Tsjechië - stad of natuur?

Niet alleen Praag, maar ook kleinere steden zijn een bezoek meer dan waard. Veel steden in Tsjechië (of delen daarvan) zijn namelijk uitgeroepen tot monument, waarvan enkele zelfs op de UNESCO-lijst van wereldcultuurerfgoed vermeld staan, zoals bijvoorbeeld Èeský Krumlov in Zuid-Bohemen. Meer dan 2000 burchten en kastelen, die prachtig bewaard zijn gebleven, vormen een van de belangrijkste delen van het cultuurerfgoed van Tsjechië.

De Tsjechische bevolking houdt van zijn natuur en verblijft er graag. Maar inmiddels zijn ook veel toeristen verliefd geworden op de prachtige natuurlijk. Men vindt er dichte bossen, talrijke meren, vijvers en riviertjes, maar ook onderaardse grotten, niet al te hoge berglandschappen en schitterende rotssculpturen. Momenteel telt het land zelfs negen nationale parken en biosferenreservaten, bijvoorbeeld Pálava en Èeské Švýcarsko. Het klimaat in Tsjechië is, door de landschappelijke variatie, niet eenduidig te benoemen. Over het algemeen kan men een mild klimaat verwachten. Dit wil zeggen: hoe hoger men komt, des te lager de temperaturen en des te groter de kans op neerslag, berekend op jaarbasis.

Actieve vakantie met een vakantiehuisje in Tsjechië

Ook de sportliefhebbers onder u kunnen in Tsjechië zeker hun hart ophalen. De afgelopen jaren werden zelfs meer dan 90 nieuwe golfbanen aangelegd. Houdt u van wandelen of fietsen, dan kunt u uitstekend gebruik maken van de gemarkeerde wandel- en fietspaden. Verder zijn er geliefde watersportcentra in het Reuzengebergte (“Krkonoše”) of het Boheemse woud en de duizenden wateren die uitermate geschikt zijn om heerlijk in te pootjebaden, zwemmen of vissen.

Gezinnen met kinderen zullen vast een uitstapje willen maken naar een van de tien dierentuinen, waar jaarlijks vele jonge dieren geboren worden. Enkele andere tips voor uitstapjes in Tsjechië: Dinopark in Plzeò, het museum van autofabrikant Škoda in Mladá Boleslav, een tentoonstelling over middeleeuwse kunst in Kasteel Loket/ Ellbogen of de westernstad Šiklùv mlýn. Je ziet het: zomer of winter…. bij NOVASOL vindt je altijd wel het ideale vakantiehuis in Tsjechië – rust en plezier voor alle leeftijden.

Waarom op vakantie naar Tsjechië?

  • Uitstekende skigebieden
  • De indrukwekkende hoofdstad Praag
  • Prachtige rivieren en berggebieden
  • Heerlijke bieren en gerechten
  • Een interessante cultuur & geschiedenis
  • Alles voor een actieve of rustige vakantie