search

Vakantiehuis in Jávea

Het vriendelijke vissers- en toeristenplaatsje Jávea, gelegen in de provincie Alicante (Costa Blanca) tussen kaap St. Antonio en kaap La Nau, wordt beschermd door het imposante, majestueuze bergmassief Montgó.  De schone en vriendelijke Middellandse Zee omspoelt de 25 km lange kust, die bestaat uit zand- en kiezelstranden, prachtige baaien en kliffen.

 

Het prachtige Jávea

Wandel eens door de oude stad vanaf je vakantiehuis in Jávea met een interessant historisch centrum, prachtige geveltjes, gotische ramen en grappige balkonnetjes en geniet van een drankje op de boulevard bij de Aduanas del Mar (havengebied) met de prachtige kerk Santa Maria de Loreto en de vele restaurants en cafés.
Na een verblijf op het strand (Playa del Arenal), flaneert je op het gemak over de aantrekkelijke strandboulevard.

 

Actieve vakantie in Jávea

In Jávea en omgeving de omgeving van je vakantiewoning in Valencia kun je wandelen en fietsen in het natuurgebied Montgó of La Grandadella. Je kunt zwemmen, zeilen, waterskien, duiken, snorkelen, surfen, klimmen, paardrijden of gewoon rustig van de zon en een drankje genieten op het terras van je prachtige vakantiehuis in Jávea. Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de golfbaan van Jávea Golf Club (9 holes, 5 km), La Sella Golf in Denia (27 holes, 4 km), Ifach (9 holes, 25 km).

 

Steden in de buurt van je vakantiehuis in Jávea

De steden Valencia (ca. 100 km) en Alicante (95 km) zijn zeker een bezoek waard. Aanrader: bergtocht naar Quadalest en Col de Rates. Pedreguer ligt 12 km landinwaarts van Jávea.