search

Vakantiehuizen aan de Costa del Azahar

Ben je op zoek naar een plek in Spanje die nog niet ontdekt is door het massatoerisme? Dan voel je je in een vakantiehuis aan de Costa del Azahar ongetwijfeld thuis. Natuurlijk vindt je in de kustplaatsen alle voorzieningen die je kunt wensen, maar de stranden zijn breed en rustig en de natuur is er prachtig.

De Costa del Azahar begint bij de Ebro Delta en loopt door tot voorbij Castellón, richting Valencia. Je vindt er aantrekkelijke plaatsen als St. Carles de la Ràpita, Peñiscola en Benicàssim. De provinciehoofdstad Castellón de la Plana is toeristischer en in trek bij bezoekers uit heel Europa. Zeer de moeite waard vanuit je vakantiehuis of appartement aan de Costa del Azahar is het stadje op het schiereiland dat via een dam verbonden is met de vaste wal. De stad is een vesting geweest en heeft een indrukwekkend kasteel.

Schitterende plantages

Het schitterende kustgebied van de Costa del Azahar staat bekend om zijn sinaasappel- en olijfbomenplantages en dankt haar naam aan de sinaasappelbloesem. In welk seizoen je ook kiest voor een vakantiehuis aan de Costa del Azahar, je kunt altijd genieten van een schitterend uitzicht. Overal ruikt het naar de kruiden die er groeien in de vrije natuur. Omdat de mooie zandstranden nog relatief onbekend zijn bij buitenlandse toeristen, stralen veel dorpen en steden nog een typisch Spaanse sfeer uit. In je vakantiehuis aan de Costa del Azahar kun je dan ook het echte Spanje beleven.

Culinair genieten in je vakantiehuis aan de Costa del Azahar

De kustplaatsen hebben vrijwel allemaal vissershavens waar de vis dagelijks vers wordt binnengebracht. Veel gezellige specialiteitenrestaurants doen hier hun voordeel mee in de vorm van tapas en een scala aan heerlijke gerechten. Op de vele markten is altijd verse vis verkrijgbaar die je in je vakantiehuis aan de Costa de Azahar kunt bereiden.