search

Vakantiehuizen Costa Blanca - de beste keuze

Wanneer in Midden-Europa de winter is aangebroken, staan aan de Costa Blanca in Valencia de sinaasappelbomen nog in volle bloei. Tot laat in de herfst, soms zelfs tot midden november, is het er op de stranden nog heerlijk aangenaam. Bovendien heeft de kust veel prachtige bezienswaardigheden waar je tijdens je verblijf in een vakantiehuis aan de Costa Blanca van kunt genieten.

De Costa Blanca is bekend vanwege de befaamde badplaats Benidorm. Ook Torrevieja, Altea, Calpe, Denia en Albir zijn bekende steden. Natuurlijk kun je kiezen voor een vakantiehuis aan de Costa Blanca vanwege het klimaat en de wonderschone stranden. Maar het gebied heeft nog veel meer in petto. In de steden, maar ook in de kleine dorpen kun je vanuit je vakantiehuis of appartement aan de Costa Blanca de sporen van verschillende beschavingen ontdekken. Denk aan Moorse moskeeën, Romeinse theaters, nederzettingen van de Westgoten of Barokke kathedralen.

Bezoek een van de baaien vanuit je vakantiehuis aan de Costa Blanca

Aan de Costa Blanca vindt je verschillende fascinerende natuurverschijnselen. Opvallend is het vele steenmassief, zoals de Peñón die steil in de zee staat. Romantische baaien als die van La Granadella trekken de aandacht. Maak vanuit je vakantiehuis aan de Costa Blanca eens een trip naar een van de baaien. Je kunt er heerlijk zwemmen in het heldere water, met boven je een rotswand en pijnboombossen.

Gastvrij

Aan de Costa Blanca zijn de mensen gastvrij en gemoedelijk. Je wordt hartelijk welkom geheten op de vele fiëstas die er het hele jaar door plaatsvinden. Daar geniet je van goed eten, traditionele muziek, lekkere wijn en uitbundig vuurwerk. Vanuit je vakantiehuis aan de Costa Blanca, bijvoorbeeld in Torreveja, Calpe of Javea, is een bezoek aan zo’n fiësta uitstekend te doen.