search

Vakantiehuis in Valencia

Aan de oostkust van Spanje liggen de regio’s Valencia en Murcia. Deze aangrenzende kusten hebben de mooiste zandstranden van de oostkust en een heerlijk mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Met 300 dagen zon per jaar zijn de regio’s zeer in trek bij bezoekers. Zij boeken graag een vakantiehuis in Valencia en Murcia.

 

Volop afwisseling in een vakantiehuis in Murcia en Valencia

Welke regio u ook als reisbestemming kiest, een ontspannen en afwisselende vakantie is altijd gegarandeerd. Een vakantiehuis in Murcia en Valencia biedt dan ook een ideaal uitgangspunt voor een heerlijke vakantie. In Valencia vindt u bergen en de zee. Landinwaarts liggen meerdere bergketens, met als hoogste top de Penyagolosa met zijn 1813 meter. De kust wordt geflankeerd door lange, meestal fijne zandstranden die uitnodigen om te zonnen en zwemmen. Op veel van deze stranden wappert de blauwe vlag, wat staat voor uitstekende waterkwaliteit. Zwemplezier is dan ook gegarandeerd wanneer u kiest voor een vakantiehuis in Murcia en Valencia.

 

Historische waarde

Valencia bestaat uit de deelregio’s Alicante, Valencia en Castellón. De stad Valencia is van grote historische waarde. De geschiedenis gaat zelfs terug tot het jaar 138 voor Christus. Als poort naar de Middellandse Zee was Valencia al eerder bekend en ook tegenwoordig speelt de zee nog een belangrijke rol. Meer landinwaarts vinden we idyllische historische dorpjes, midden in de schitterende natuur die u vanuit uw vakantiehuis of appartement in Murcia en Valencia uitstekend kunt bezoeken. Ontdek de omgeving langs de rivier de Turia en bezoek de plaatsen Buñol, Requena of Xátiva.

 

Geniet van de schoonheid

De kust van Murcia is korter dan de kust van Valencia, maar doet aan schoonheid niets onder. U vindt er fijne zandstranden, helder water en een schilderachtig binnenland. Ook een bezoek waard is de Mar Menor, een zoutwaterlagune die slechts door een smalle landtong van de Middellandse Zee gescheiden is. Door het binnenland lopen diverse bergketens, waarvan het Revolcadores-massief met zijn 2027 meter het hoogst is. Ideaal als uitstapje tijdens uw vakantie in een vakantiehuis in Murcia en Valencia. De stad Murcia is van Moorse oorsprong en ligt verder landinwaarts. De stad biedt veel historische gebouwen en bezienswaardigheden, zoals de imposante kathedraal. Maar ook het bisschoppelijke paleis uit de 18de eeuw met rococokenmerken is absoluut de moeite waard.