search

Vakantiehuizen in Valencia en Murcia - De Spaanse oostkust

Aan de oostkust van Spanje liggen de regio’s Valencia en Murcia. Deze aangrenzende kusten hebben de mooiste zandstranden van de oostkust en een heerlijk mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Met 300 dagen zon per jaar zijn de regio’s zeer in trek bij bezoekers. Zij boeken graag een vakantiehuis in Valencia en Murcia.

 

Volop afwisseling in een vakantiehuis in Murcia en Valencia

Welke regio u ook als reisbestemming kiest, een ontspannen en afwisselende vakantie is altijd gegarandeerd. Een vakantiehuis in Murcia en Valencia biedt dan ook een ideaal uitgangspunt voor een heerlijke vakantie. In Valencia vindt u bergen en de zee. Landinwaarts liggen meerdere bergketens, met als hoogste top de Penyagolosa met zijn 1813 meter. De kust wordt geflankeerd door lange, meestal fijne zandstranden die uitnodigen om te zonnen en zwemmen. Op veel van deze stranden wappert de blauwe vlag, wat staat voor uitstekende waterkwaliteit. Zwemplezier is dan ook gegarandeerd wanneer u kiest voor een vakantiehuis in Murcia en Valencia.

 

Historische waarde

Valencia bestaat uit de deelregio’s Alicante, Valencia en Castellón. De stad Valencia is van grote historische waarde. De geschiedenis gaat zelfs terug tot het jaar 138 voor Christus. Als poort naar de Middellandse Zee was Valencia al eerder bekend en ook tegenwoordig speelt de zee nog een belangrijke rol. Meer landinwaarts vinden we idyllische historische dorpjes, midden in de schitterende natuur die u vanuit uw vakantiehuis of appartement in Murcia en Valencia uitstekend kunt bezoeken. Ontdek de omgeving langs de rivier de Turia en bezoek de plaatsen Buñol, Requena of Xátiva.

 

Geniet van de schoonheid

De kust van Murcia is korter dan de kust van Valencia, maar doet aan schoonheid niets onder. U vindt er fijne zandstranden, helder water en een schilderachtig binnenland. Ook een bezoek waard is de Mar Menor, een zoutwaterlagune die slechts door een smalle landtong van de Middellandse Zee gescheiden is. Door het binnenland lopen diverse bergketens, waarvan het Revolcadores-massief met zijn 2027 meter het hoogst is. Ideaal als uitstapje tijdens uw vakantie in een vakantiehuis in Murcia en Valencia. De stad Murcia is van Moorse oorsprong en ligt verder landinwaarts. De stad biedt veel historische gebouwen en bezienswaardigheden, zoals de imposante kathedraal. Maar ook het bisschoppelijke paleis uit de 18de eeuw met rococokenmerken is absoluut de moeite waard.

 

Beleef het echte Spanje in uw vakantiehuis in Murcia

Wilt u het pure Spanje ontdekken, dan is een bezoek aan de provincie Murcia een echte aanrader. De kust, de steden en de gebergtes in deze regio wisten hun authentieke schoonheid door de eeuwen heen te behouden. Je kunt er als bezoeker niet alleen genieten van honderden kilometers ongerept strand en vele cultuurschatten, maar ook van de mooiste natuurparken en een fantastische onderwaterwereld. De mensen zijn er vriendelijk en laten bezoekers graag hun geweldige cultuur ontdekken. Niet voor niets is een vakantie in een vakantiehuis in Murcia altijd een prachtige belevenis.

 

Murcia is niet zo druk en toeristisch als vele andere gebieden. En dat terwijl u er echt alles vindt voor een heerlijke vakantie in Spanje. Denk bijvoorbeeld aan de Mar Menor, Europa’s grootste binnenzee met zijn vele eilandjes. Deze zee is slechts 7 meter diep en heeft daarom een heerlijke temperatuur. U kunt er urenlang zwemmen, snorkelen, duiken, surfen of zeilen. De stranden zijn breed en dankzij de vele tientallen kilometers kustlijn vindt u altijd een rustig plekje in de buurt van uw vakantiehuis in Murcia. Zelfs in het hoogseizoen. Overal langs de kust liggen vissersdorpjes, vaak gelegen in schilderachtige baaitjes.

 

Volop cultuur ontdekken vanuit uw appartement of vakantiehuis in Murcia

De stad Murcia wordt wel het Madrid van het zuiden genoemd. U vindt er tal van historische gebouwen en vooral een authentieke Spaanse sfeer. Ook Cartagena is met zijn Amfitheater, stadsmuur en Kathedraal uit de Romeinse tijd een bezoek meer dan waard. Voor fijnproevers hebben de steden in de provincie een prachtig aanbod. Cultuurliefhebbers kunnen terecht in de vele musea of op een van de festivals die in de buurt van uw vakantiehuis in Murcia regelmatig georganiseerd worden.

 

Vanuit uw vakantiehuis in Murcia of uw appartement in Murcia beleeft u de regio optimaal. Of u nu aan zee, in het centrum van een dorp of stad of middenin de natuur verblijft, een vakantiehuis of appartement in Murcia biedt alle mogelijkheden om de omgeving te verkennen zoals u het wilt. Per fiets via de vele fietspaden, met de auto of te voet. De vakantiehuizen in Murcia en omgeving zijn uitstekend bereikbaar dankzij de goede infrastructuur met twee internationale luchthavens en het prima wegennet. Ook reizen per trein is uitstekend mogelijk.

 

In uw vakantiehuis in Murcia of appartement in Murcia geniet u optimaal van alles wat de omgeving te bieden heeft. Hieronder valt ook het geweldige klimaat in zomer en winter. Dankzij het bergachtige achterland wordt het gebied beschut tegen de wind van de Meseta en dat betekent het hele jaar door aangename temperaturen. Daarbij schijnt de zon meer dan 300 dagen per jaar en is de luchtvochtigheid zeer laag. In uw appartement of vakantiehuis in Murcia geniet u dan ook altijd van een perfecte combinatie van zee, subtropisch weer, veel licht en schone lucht.