search

Vakantiehuizen aan de Costa Dorada - De "Gouden Kust"

Aan de Costa Dorada, ofwel de ‘Gouden Kust’ in het zuiden van de regio Catalonië, draait alles om de zee. Het leven van de bewoners en bezoekers is er onlosmakelijk mee verbonden. De lange stranden met fijn zand liggen op het zuiden en de zon schijnt er volop. Het kustgebergte zorgt voor de nodige bescherming en variatie in het landschap. Niet voor niets kiezen veel mensen voor een vakantiehuis aan de Costa Dorada.

 

De gouden kust

In totaal is de Gouden Kust 216 meter lang. Er liggen 20 gemeentes met veel plaatsjes aan het water, maar ook mooie dorpjes in het achterland. Tarragona en Salou zijn bekende badplaatsen. Net als Cambrils, met zijn grote haven en vissersvloot. Hier kunnen bezoekers om 17:00 de boten zien binnenvaren en vervolgens op een van de vele terrassen genieten van heerlijke verse visspecialiteiten. De brede stranden in de buurt van uw vakantiehuis aan de Costa Dorada worden afgewisseld met speelse rotsen en brede zandbaaien. U vindt volop vakantiehuizen aan de Costa Dorada. Direct aan zee, of juist in rustigere streken.

 

Bezoek het binnenland vanuit uw vakantiehuis aan de Costa Dorada

Een bezoek aan het binnenland is zeer de moeite waard. Vanuit een vakantiehuis of appartement aan de Costa Dorada kunt u prachtige tochten maken langs idyllische dorpjes, valleien, wijngaarden en olijfbomen. Bezoek plaatsjes als Valls en Montblanc en ontdek het beroemde, middeleeuwse bergklooster van Montserrat dat bovenop de top van een indrukwekkende rotsformatie ligt.

 

Op het terras van uw vakantiehuis aan de Costa Dorada of op het terras in een van de gezellige dorpjes kunt u genieten van de vele lokale wijnen. Natuurlijk staat ook culinair genieten hier centraal. Authentieke Spaanse smaken worden afgewisseld met Franse specialiteiten. Het resultaat is een Mediterrane mix veel olijfolie, knoflook en kruiden.