search

Vakantiehuisje Costa Brava - de beste selectie

De Costa Brava is het bekendste en belangrijkste vakantiegebied van Spanje. Niet voor niets. Je vindt er 214 kilometer lang het helderste water, fijne zandstranden en een bijzonder achterland. De letterlijke vertaling van Costa Brava is ‘wilde kust’. Dat heeft niet zozeer met de zee te maken, maar eerder met de weelderige vegetatie, steile rotspartijen en ruige gebergtes.

De Costa Brava maakt deel uit van de provincie Gerona, die begrensd wordt door de Middellandse Zee en de Pyreneeën. Tussen de kapen die deze kust kent, liggen schilderachtige kleine vissersdorpjes zoals bijvoorbeeld L’Estartit en Tamariu en veel kleine baaien en stranden, waarvan sommige alleen met een bootje te bereiken zijn. Vanuit je vakantiehuis aan de Costa Brava kun je deze plekken gemakkelijk bezoeken. In het rotsachtige kustgebergte groeien kurkeiken, pijnbomen en acacia’s. Typisch zijn ook de wilde kruiden, zoals tijm en rozemarijn. Maar niet de hele kust is zo steil en wild als vaak beschreven wordt. In de golf van Rosa wordt het land ruimer en zien we fijne, vlakke zandstranden en moerassige kusten.

vakantiehuisje Costa Brava

Vakantiehuisje Costa Brava - voor geweldige vakanties

Voor de echte strandliefhebber is de Costa Brava een waar paradijs. Overal in de buurt van je vakantiehuis in Catalonië zijn de stranden schoon, net als het water. Wie een onbezorgde zonvakantie wil beleven met overdag strandplezier en ’s avonds een diner of drankje in een van de vele uitgaansgelegenheden, is in de bekende badplaats Lloret de Mar aan het juiste adres. Wil je het net wat rustiger aan doen, dan bieden Malgrat en Blanes ook volop mogelijkheden.

Wie de kust verlaat en vanuit het vakantiehuis aan de Costa Brava het binnenland ingaat, ontdekt misschien wel het mooiste stukje van Spanje. Bergketens wisselen zich af met vruchtbare valleien. Ook zeker de moeite waard voor natuurliefhebbers is de zuidelijke kant van de Pyrénées Orientales. Te midden van bergpieken van bijna 3000 meter ligt de vallei van Nuria waar in de winter geskied wordt.

Bijzondere schatten

De Costa Brava is rijk aan cultuur. De meeste badplaatsen waren vroeger idyllische vissersdorpjes. Dat zie je terug in de oude wijken. In Lloret de Mar en Tossa de Mar kunt u nog pre-Romeinse overblijfselen bewonderen. Een aanrader is een uitstapje naar een van de vele kastelen of naar het indrukwekkende klooster Monestir de Montserrat. Deze plekken zijn vanuit je vakantiehuis of appartement aan de Costa Brava goed te bereiken. Ook het Dalí museum in Figueres is zeer de moeite waard. Of het Museu d’Art in Girona waar Romaanse en gotische beeldhouw- en schilderkunst te bewonderen zijn. En natuurlijk mag je Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, niet overslaan wanneer je in een vakantiehuis aan de Costa Brava verblijft.