search

Vakantiehuis in Árchez

De pure charme van de witte dorpen, dat is waar het in Árchez om draait! Dit pareltje ligt in de comarca Axarquía (provincie Málaga), op de plek waar de machtige landschappen van de Sierra de Tejeda en de Sierra Almijara samenkomen. Árchez krijgt vanwege zijn bekoorlijke karakter wel eens de bijnaam “kroonjuweel van de zeventiende eeuw” aangemeten. Verken deze bijzondere gemeente en haar adembenemende omgeving vanuit je eigen vakantiehuis in Árchez!

 

Bezienswaardigheden rondom je vakantiewoning in Árchez

 

Árchez is een van de vijf dorpjes op de Ruta Mudéjar. Deze route verbindt plekken met bezienswaardigheden in de mudejar-architectuurstijl. In Árchez bewonder je deze stijl in de Torre Alminar van de Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación. Deze toren steekt boven de pittoreske kronkelstraatjes uit en is moeilijk te missen. Om de plaatselijke sfeer te ervaren, moet je de wekelijkse markt op Plaza de Andalucía bezoeken. Hier kan je kraakverse groenten en fruit kopen voor in je vakantiehuis in Árchez. Liever niet koken? Smul dan in een dorpsrestaurant van guiso de hinojos con arroz (stoofpotje van venkel met rijst) om daarna in je vakantiehuis in Spanje af te sluiten met een zoete moscatel. ¡Salud!

 

Tips voor activiteiten

 

Een vakantiehuis in Árchez is een uitstekende uitvalsbasis voor een actieve vakantie! Het vlakbij gelegen natuurpark Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama, op de grens van de provincies Málaga en Granada, zal het hart van elke natuurliefhebber sneller doen slaan. Bergen tot 2065 meter hoog, rivierkloven, grillige rotsformaties en dennenbomen definiëren hier het landschap. Zet je schrap voor avontuurlijke wandel- en fietstochten en spot arenden en berggeiten. Doe je het liever wat rustiger aan? Zak dan af naar de kust en plof neer op de stranden van kustplaatsen als Nerja, Torre del Mar of Caleta de Vélez. Terwijl jij aan een nieuw boek begint, leven je kinderen zich uit met een schep en een emmer. Of liever een uitje naar de grotten van Nerja, een bezoek aan het droomdorp Frigiliana of een kajaktocht langs de waanzinnige kliffen van Maro? Tijdens een verblijf in een van onze vakantiehuizen in Andalusië kan alles!

 

Een vakantiehuis in Árchez huren

 

In een vakantiehuis in Árchez ga je een gevarieerde vakantie tegemoet met talloze leuke activiteiten en authentieke ervaringen. Doordat Árchez redelijk hoog ligt, geniet je aan je privézwembad van een fenomenaal uitzicht op de bergen en soms zelfs op de Middellandse Zee. De omgeving van je vakantiewoning in Árchez is heel geschikt om te wandelen of te fietsen, terwijl je ook kan relaxen op de aantrekkelijke stranden van de Costa del Sol. Heerlijk toch, verblijven in het rustige binnenland, maar met de kust binnen handbereik? Dankzij de uitstekende voorzieningen en het eigentijdse interieur voel je je bovendien meteen thuis en hoef je enkel aan ontspannen te denken. Neem een kijkje naar ons aanbod en kies je favoriete vakantiehuis in Árchez!