Activiteiten & bezienswaardigheden in Spanje

Tijdens een familievakantie wil iedereen het naar zijn/ haar zin hebben en iets beleven. In de NOVASOL vakantiegebieden zijn altijd veel, uiteenlopende attracties en evenementen te vinden. We hebben de grootste even voor je op een rijtje gezet, zodat u uw vakantie goed kan voorbereiden. Spanje beschikt over een rijke cultuur en natuur horend bij het UNESCO-erfgoed. Steden, gebouwen en unieke bouwwerken vormen tezamen een van de rijkste cultele schatten ter wereld.

Córdoba

De stad Córdoba heeft een historie van meer dan 2000 jaar. Tijdens de Romaanse tijd was de stad het culturele centrum van het imperium en het bracht beroemdheden als Seneca, Osius en Trajan voort. Bijzonder belangrijk was de tijd van de Moren, in het bijzonder in de periode van het kalifaat. Toen woonden meer dan 1 miljoen mensen in deze stad. Nog steeds vindt men veel sporen uit deze tijd.

Mérida (Badajoz)

Mérida werd onder de naam Emerita Augusta 25 jaar voor Christus gesticht, in de tijd van heerser Augustus. Als hoofdstad van Lusitanië was het een van de belangrijkste steden in de tijd van het Romeinse Rijk. Ook onder de West-Gothen behield de stad haar grote rol en herbergde een van de oudste bisschopzetels van dit Iberische schiereiland. Ondanks de verwoestingen door de Arabische heersers zijn veel van de historische monumenten en gebouwen bewaard gebleven en kunnen bezichtigd worden. Wij verwelkomen je graag in één van onze vakantiehuizen in Spanje!

Almagro (Ciudad Real)

Almargo kent ook een zeer afwisselend verleden. De stad ligt ingebed tussen vijf bergketens in de provincie Ciudad Real. Vermoedelijk leefden hier in de bronstijd al mensen. Ook Romeinen en West-Gothen hielden zich hierop en lieten hun sporen achter. In de 13e eeuw was Almagro vestiging van de Orde van Calatrava. Ongeveer een eeuw later kreeg de stad dankzij de toewijzing van twee grote markten een economische impuls. Tegenwoordig behoort de stad tot kunsthistorisch monument. Er wordt veel tijd en geld geïnvesteerd in de restauratie van de oude huizen, kerken en paleizen.

Tuinen Del Pazo de Mariñán

Dit prachtige park ligt direct aan de Golf van Betanzo en de rivier de Mandeo. Terrasvormig aangelegde tuinen en bloemperken nodigen uit voor een wandeling. Tevens vindt je een tot paleis omgebouwde, oorspronkelijk militaire toren. De entree is gratis en het park is het gehele jaar geopend.

Klooster van Piedra

Het klooster werd in het jaar 1194 gesticht en ligt in een van de droogste gebieden van Aragon. Vanaf het begin werd het gebruikt voor landbouw en veehouderij, tegenwoordig is het ook een belangrijk visteeltgebied. Je vindt hier een schitterend park met de Iris-grot. In 1983 werd het klooster als kunsthistorisch bouwwerk onder de monumentenzorg gesteld. Het park is het hele jaar geopend.

Musea: Het gouden trio in Madrid

In de drie musea - Prado, Thyssen-Bornemisza en het nationale kunstcentrum Reina Sofía - bevinden zich grote werken van onder andere Velázquez, Goya, El Greco, Bosch, Tizian, Tintoretto, Raffael, Rubens en Rembrandt. Maar ook van Dürer, van Dyck, Renoir, Degas, Cezanne en Kandinsky.

Picasso en Dali

In Barcelona bevindt zich het Picasso-museum. Dit museum geeft een indruk van het artistieke leven en de ontwikkeling van de meester van het kubisme. De werken van Salvador Dalí kan men in het theatermuseum Figueres in de provincie Gerona bewonderen. Een bezoek aan het 139 km van Barcelona gelegen museum is absoluut de moeite waard.

Koninklijk Paleis te Madrid

In 1738 werd de basis voor het koninklijke paleis van Madrid gelegd. Het paleis ligt in de binnenstad van Madrid. Tegenwoordig woont de koninklijke familie hier bijna niet meer. Het paleis wordt slechts gebruikt voor officiële gelegenheden. Naast de kostbare inrichtingen bevinden zich ook talrijke schilderijen in het paleis. Als goede afsluiting van een bezoek aan het paleis, maak je een wandeling in het uitgestrekte park rondom het paleis.