search

Vakantiehuis in Trnava

Slovakije is een fantastisch land met talloze interessante plekken en streken. Een van onze favoriete Slovaakse vakantieregio's is Trnava, in het westen. Wanneer je voor een vakantiehuis in Trnava kiest, liggen je leuke activiteiten en onvergetelijke uitstapjes te wachten. Bezoek de gelijknamige stad Trnava, ga wandelen in de ongerepte natuur of relax in het beroemdste kuuroord van Slovakije. Lees verder en ga met ons mee op vakantie naar Trnava!

 

Ontdek het Rome van Slovakije

De hoofdstad van de regio Trnava is de gelijknamige stad, die op zo'n vijftig kilometer van Bratislava ligt. In Trnava vind je een uitstekend bewaard gebleven historisch centrum met verschillende architectuurstijlen, zoals barok en rococo. De stad heeft een bescheiden omvang, maar telt heel wat kerken. Om die reden krijgt Trnava ook wel de poëtische bijnaam “het Rome van Slovakije” aangemeten. Prachtige exemplaren zijn de gotische Sint-Niklaaskerk of de overweldigende kathedraal van Johannes de Doper, zonder twijfel het meest emblematische gebouw van Trnava. Een ander interessant bouwwerk dat je moet zien, is de Moors-Byzantijnse synagoge in de Halenárska-straat. En ook een wandeling langs de dertiende-eeuwse stadsmuur en de Trnávka-rivier mag niet ontbreken tijdens een bezoek vanuit je vakantiehuis in Trnava. In een lokaal restaurant of op een van de vele gezellige terrasjes brei je met een biertje een verfrissend vervolg aan een perfecte dag in Slovakije.

 

De schitterende natuurlijke omgeving van je vakantiewoning

De omgeving van onze vakantiehuizen in Trnava spreekt erg tot de verbeelding van actieve vakantiegangers en natuurliefhebbers. Bergen, valleien, meren en rivieren zorgen voor een afwisselend landschap waar het heerlijk wandelen, mountainbiken, vissen en kajakken is. De Kleine Karpaten maken deel uit van de Karpaten en zijn zowat de groene longen van Zuidwest-Slovakije. Over de kam van deze 85 kilometer lange bergketen loopt de E8, een Europese wandelroute die van Ierland naar Turkije loopt. Trek je wandelschoenen aan, verken schilderachtige valleien en hou je camera in de aanslag voor kastelen en ruïnes. In de Kleine Karpaten vind je daarnaast nog bijzondere rotsformaties, rivieren en grotten. De enige grot die toegankelijk is voor het grote publiek is de Driny-grot, een fascinerende plek met ontelbare stalactieten. Een ander interessant gebied voor natuurliefhebbers is het beschermde landschap van Záhorie. Hier tref je draslanden, dennenbossen vol paddenstoelen en een unieke biodiversiteit aan.

 

Kuuroord of een glaasje wijn?

Een vakantie is de gelegenheid bij uitstek om jezelf eens goed in de watten te leggen. Levensgenieters die in een vakantiehuis in Slovakije verblijven, mogen alvast Piešťany, hét kuuroord van Slovakije, in hun vakantieplannen opnemen. Piešťany biedt talloze mogelijkheden om te ontspannen in baden en sauna's. De stad, gelegen in het dal van de rivier de Váh, ontvangt jaarlijks heel wat reumapatiënten en toeristen die aangetrokken worden door de heilzame en ontspannende werking van het bronwater en de geneeskrachtige modderbaden. Wijnliefhebbers mogen dan weer de kans niet laten liggen om op wijntour te gaan. Waar, dat kies je helemaal zelf. De regio Trnava strekt zich uit over verschillende wijngebieden en grenst ook nog eens aan de wijnlanden Hongarije, Oostenrijk en Tsjechië. Mogelijkheden genoeg dus!

 

Huur een vakantiehuis in Trnava

Met een vakantiehuis in Trnava maak je pas echt kennis met de pure schoonheid van Slovakije! Vertrek van aan je vakantiewoning voor schitterende wandelingen met het hele gezin of ervaar de Slovaakse cultuur in de steden Trnava en Bratislava. Na enkele leuke uitstappen kom je helemaal tot rust in je accommodatie. Uitgebreide voorzieningen, een gezellig interieur en een prachtige omgeving zorgen ervoor dat je vakantiehuis in Trnava als een tweede thuis aanvoelt. Tijdens de lange zomerdagen leven je kinderen zich uit in de tuin, terwijl jij op het terras geniet van de aangename warmte en een goed boek. In de winter lokt een gezellige haard je dan weer naar de woonkamer voor wat qualitytime en leuke spelletjes met jong en oud. Boek nu een vakantiehuis in Trnava en ontdek waarom deze bestemming het hele jaar door schittert!