search

Vakantiehuizen in Groot-Polen (Wielkopolski)

Het geldt als de wieg van Polen: de regio Groot-Polen (Wielkopolskie). In deze regio, hoofdzakelijk landbouwgebied, in het middenwesten van Polen ligt ook de eerste oorspronkelijke hoofdstad van het land Gniezno. Hier hebben de piasten-koningen, die het land gedurende meerdere eeuwen regeerden, talloze sporen en een rijk cultureel erfgoed achtergelaten.

Kastelen en herenhuizen horen tot het landschap, net als de vele historische steden. De beursstad Poznan is al meer dan 1000 jaar oud en telt talrijke bouwwerken en monumenten, die vertellen van het verleden. Het stadscentrum werd 750 jaar geleden in de vorm van een soort schaakbord aangelegd. Ook in de omgeving van Poznan vindt u vele bezienswaardigheden.

De stad Gniezno werd ruim 1000 jaar geleden door het aardbisdom benoemd en werd kort daarna eerste hoofdstad van het land. Er staat nog steeds een gotische kathedraal uit de 14e eeuw. In de stad bevinden zich enkele parken en meren, waar u gezellig kunt vertoeven en flaneren.

Talloze meren en rivieren en dichte bossen bieden perfecte ontspanning. In het nationale park Wielkopolski Park Narodowy zijn op een oppervlakte van 7210 hectaren meerdere natuurbeschermingsgebieden verenigd. Het park werd in 1957 opgericht en ondersteunt sindsdien bescherming van flora en fauna. Het park heeft inmiddels een grote aantrekkingskracht op de toeristen, die genieten van de rust en oorspronkelijkheid van het gebied.

Een goede mogelijkheid om Groot-Polen te ontdekken biedt de Piasten-route. De route voert langs de interessantste en belangrijkste plaatsen uit de geschiedenis en vertelt het afwisselende verhaal van de regio.

Waar of wanneer u uw vakantie in Groot-Polen wilt doorbrengen, het vakantiehuis biedt altijd het perfecte uitgangspunt voor uw vakantie.