search

Vakantiehuizen in Pommeren (Pomorski)

Het noordwesten van Polen behoort tot de aantrekkelijkste vakantiegebieden van het land. Precies in dit gebied ligt ook Pommeren (Pomorski) met de lange kustlijn en merenplateaus. De meer dan 200 meren, deels met elkaar verbonden door riviertjes, nodigen u uit voor een veelzijdig bezoek. Ingebed in de morenenheuvels kabbelen de stroompjes rustig door het oorspronkelijke landschap. Het watergebied is tevens uitstekend geschikt voor kanoën, vissen en zeilen.

Het gebied is qua toerisme nog grotendeels onontdekt, wat het voor individuele reizigers en rustzoekers uitermate interessant maakt. Hier treft u uiteenlopende vogelsoorten, bijvoorbeeld ooievaars, kraanvogels, wilde ganzen en meerkoeten aan. Ornithologen en dierenliefhebbers komen hier volledig aan hun trekken.

De term Pomorski is afgeleid van het Slavische Pomorze, dat land aan de zee betekent. De voorouders van de mensen in Pomorski waren West-Slaven, die in de 10e eeuw door de Poolse piasten werden onderworpen en tot christenen bekeerd.

De havensteden Stettin en Kolobrzeg behoren evenzo tot het Pommerse landschap als Kasjoebisch Zwitserland. Langs de kust, meer dan 500 km lang, wisselen traditionele badplaatsen zich af met droomstranden en charmante rotswanden. In de meeste steden heeft de hanzentijd haar sporen achtergelaten.

Kasjoebische Zwitserland begint ten noordwesten van Gdansk en valt op door haar karakteristieke natuur: morenenheuvels bepalen ook hier het landschapsbeeld, talrijke meren en dichte bossen nodigen uit tot ontspanning. Lange lanen voeren u voorbij oude boerderijen en schilderachtige dorpjes.

Overal in het land ontmoet u gastvrije en hartelijke mensen, die hun land graag en enthousiast aan u laten zien. Maak kennis met dit prachtige stukje aarde, het buurland van Duitsland, en laat u betoveren door de natuur en charme van Polen. Het vakantiehuis biedt het ideale uitgangspunt voor uw vakantie.