search

Vakantiehuizen in Mazurië & het Mazurische merengebied

Hartelijk welkom in de groene long van Europa! Mazurië (Mazurski) is een uiterst dunbevolkte regio in het noordoosten van Polen, met duizenden meren en dichte bossen. Het westen van de regio, rondom het merenplateau, is reeds goed op het toenemende toerisme ingesteld. Daarentegen is het oostelijke deel van Mazurië uitstekend geschikt voor de individuele reizigers en natuurliefhebbers. Beleef het oerwoud van Bialowieza en het moeras van Biebrza.

Mazurië is verdeeld over twee provincies: Warminsko-Mazurskie in het westen en Podlaskie in het oosten. Naast de adembenemend mooie natuur vormen ook de beide provinciehoofdsteden Olsztyn en Bialystok een uitstekende bestemming voor een dagtrip.

Warminsko-Mazurskie bezit talloze architectonische hoogtepunten; historische kastelen en oude bruggen behoren tot het landschap en vertellen de geschiedenis van de regio.

Maar ook de kleinere steden in de regio herbergen ware schatten van cultuurhistorische betekenis. Bij voorbeeld het barokke stadje Tykocin, ten westen van Bialystok: absoluut bezienswaardig zijn de gerestaureerde synagoge en de parochiekerk. Of de Tataarse dorpjes ten oosten van Bialystok, aan de grens met Wit-Rusland. Hier leven nabestaanden van de Tataren die zich in de 17e eeuw in het gebied vestigden en tot op heden het moslimgeloof trouw zijn gebleven. De liefhebbers van zeilen moeten absoluut de stad Augustów bezoeken. Gelegen aan drie meren biedt de provinciestad zeilers en ook kanovrienden uitstekende mogelijkheden.

In Mazurië heerst een landklimaat, wat betekent dat de winters vaak langer duren dan in overig Polen en pittig koud zijn, de zomers zijn over het algemeen juist warm en droog.

Voor welk jaargetijde u Mazurië ook als uw vakantiebestemming kiest, een vakantiehuis is het ideale uitgangspunt voor rust en ontspanning.