search

Vakantiehuis aan de Baltische Zee in Polen

De Poolse Oostzeekust strekt zich uit over 500 kilometers. Brede zandstranden, imposante duinen en romantische rotswanden wisselen elkaar af. Het klimaat is bijzonder prettig. Het zorgt voor een warme lente, veel zon in de zomer en een milde winter. De lucht is fris en jodiumrijk, het water zeer schoon.

Dit deel van Polen heeft zich niet zonder reden in één van de populairste vakantieregio’s van het land ontwikkeld. In veel badplaatsen leven de oude tradities voort, ze schitteren in oude glans: gezellige cafés, kwaliteitsvolle restaurants en een omvangrijk vrijetijdsprogramma staan de gasten, die niet alleen uit Polen maar ook uit Duitsland, Scandinavië en andere Europese landen komen, ter beschikking.

Langs de kust rijgen talrijke schilderachtige badplaatsen zich aaneen: Lukecin, Pobierowo, Trzecacz, Rewal, Ustka en Kolobrzeg om er maar enkele te noemen.

Voor de kust liggen eilanden, stuk voor stuk pareltjes. Wolin biedt een fijn zandstrand van 35 km lang en steile rotswanden. Het heuvelachtige landschap is gevuld met groene beukenbossen, die grotendeels tot het nationale park behoren. In dit park bevindt zich tevens een reservaat voor wisenten. Een deel van de stad Swinoujscie behoort tot Wolin, het andere deel ligt op het buureiland Usedom.

Ten oosten van Gdansk wordt de Baltische Zee door een smalle landtong gescheiden van een helder strandmeer. Dit meer Mierzeja Wislana behoort deels tot Polen, deels tot Rusland. Aan de Baltische Zee in Polen vind je prachtige zandstranden, die uitnodigen tot zonnen,  zwemmen en genieten. Vanaf de smalle landstrook is het mogelijk met de boot uitstapjes te maken naar Elblag en Frombork. Over de grens gaat men momenteel nog niet.

Of je nu een rustig vissersdorpje aan de zee, een mondaine badplaats of een levendige grote stad zoekt, aan de Baltische Zee vindt ieder wat wils. En een vakantiehuis is daarbij het ideale uitgangspunt voor je vakantie. 

vakantiehuis aan de Baltische Zee in Polen