search

Vakantiehuizen in Steiermark

Steiermark verenigt de kostbaarheden van Oostenrijk. Tussen de Dachsteingletscher en de wijngebieden inspireren een onaangetaste natuur, onvergelijkbaar landschap en indrukwekkende kunstschatten tot een vakantie in Steiermark. Deze deelstaat is het hele jaar van noord naar zuid betoverend. De inwoners, bekend om hun gezelligheid, nodigen uit tot een vakantie in een vakantiehuis of een vakantiewoning met een onovertroffen rijkdom en veelvoud aan zaken als wellness, genieten en een actieve natuurervaring.

Landschapsbeschrijving

Steiermark wordt ook wel het groene hart van Oostenrijk genoemd, omdat circa de helft van de oppervlakte bebost is. Een ander kwart wordt door weiland, boom- en wijngaarden in beslag genomen. Steiermark wordt doorsneden door de Mur.

 

Regionale keuken

De rijkdom van Steiermark ligt in haar veelzijdigheid – bergeconomie in het noorden, akkerbouw en het milde klimaat in het zuiden, de pannonische invloed in het oosten, waterrijkdom, vulkanisch gebied en de voorwaarden voor een rijk aanbod in de keuken en de kelder zijn hier perfekt. De inwoners benijdt men niet alleen om hun olie, die in het buitenland tegen exclusieve prijzen in delicatessenzaken wordt verkocht, of om hun onvergelijkbare wijn waarvan de soorten welschriesling, witte bourgondische, morillon, traminer en schilcher intussen internationaal gevraagd zijn. Of Kürbis in alle soorten, zongerijpte appels, vulkaanham, handgemaakte chocolade, op het vat gerijpte azijn, brandewijnen – Steiermark presenteert zich als DE delicatessenwinkel van Oostenrijk.