search

Vakantiehuizen in het Salzburgerland

Betoverend mooie landschappen zijn door de natuur gedurende duizenden jaren in het Salzburger Land geschapen - er zijn kunstwerken gevormd, bergen zijn in alle mogelijke vormen omhoog gekomen en bossen en weiden zijn aangelegd. Rivieren, kloven, watervallen, de helderste meren, ijsgrotten, thermen en een fascinerend gebergte nodigen uit om ontdekt te worden - in de zomer kunt u heerlijk genieten in een vakantiehuis in het Salzburger Land maar ook zeker in de winter als u uit uw gezellige skihut naar buiten stapt en geniet van het uitzicht over de sneeuwbedekte toppen. Ervaart u op deze manier het veelzijdige Salzburger Land en raak onder de indruk van de verschillende natuurschouwspelen.

 

Natuurmonumenten

Eeuwenlang hebben de enorme watermassa's en de watervallen de kloof steeds dieper uitgeslepen. De rotsen zijn hier en daar zo nauw en hoog, dat men de hemel nauwelijks kan zien. De Liechtensteinklamm is niet alleen één van de mooiste, maar ook één van de diepste wildwaterkloven in de alpen. Dit prachtige natuurfenomeen is altijd een bezoek waard.

Met een hoogte van 380 m zijn de Krimmler watervallen de hoogste van Europa en de op vier na hoogste ter wereld. Het eerste gedeelte met de bovenste waterval heeft een hoogte van 140 m. Dan volgt er een kort vlak gedeelte, het zogenaamde Schönangerl, waarvandaan ook de middelste waterval over het tweede gedeelte, op 100 m hoogte, naar beneden stort. Het derde gedeelte met de onderste waterval is meer dan 140 m hoog.

De IJsreuzen van Werfen zijn de grootste bekende ijsgrotten ter wereld (20.000 m2 ijsoppervlakte). Dit 42 km lange grottensysteem werd in 1879 ontdekt door een Salzburgse natuuronderzoeker.

 

Landschapsbeschrijving

Van de cultuurerfenis van de stad Salzburg tot de zachte bergweiden in het nationale park Hohe Tauern, van het beroemde merenlandschap van het Salzkammergut tot de machtige gletschers van de Großglockner – dit alles en zijn gezonde leefomgeving maken van het Salzburger Land een perfecte familievakantiebestemming.

Daarnaast laat het nationale park Hohe Tauern de natuur van zijn mooiste kant zien: met stille dalen, glasheldere bergmeren, bloeiende alpenweiden, gletscherbeken, watervallen, lammergieren, marmotten en steenbokken. Gebruiken, traditie en gastvrijheid zijn net zo diep geworteld als de natuur.