search

Vakantiehuizen in Oberösterreich

Oberösterreich, de op drie na grootste deelstaat van de Alpenrepubliek, gelegen tussen het Böhmerwald in het noorden en de Dachstein in het zuiden is een afwisselende vakantiebestemming. Met een ongelooflijke hoeveelheid landschappen laat Oberösterreich de harten van bergwandelaars en skiërs harder slaan. De zachte granietheuvels van het Mühlviertel, de romantische rivierdalen, de majestueuze gebergtes en schilderrijke meren in het zuiden bepalen de charme van het landschap.

Bezienswaardige cultuurmonumenten voeren u terug naar het bewogen verleden van deze Landstrook en talrijke tentoonstellingen brengen de cultuur dichtbij. Traditionele thermen zorgen voor kracht en vitaliteit. Ook op culinair gebied biedt het hoogtepunten.

Landschapsbeschrijving

Oberösterreich wordt door de van west naar oost stromende Donau in twee delen gesplitst. Ten noorden van de Donau ligt het berg- en heuvelland van het Mühlviertel, ten zuiden van de Donau liggen de uitlopers van de Alpen en nog verder zuidelijk sluiten de Alpen aan.

Klimaat

Oberösterreich kent op grond van zijn geografische ligging een gematigd klimaat. De belangrijke klimatologische invloedsfactoren zijn neerslag en temperatuur en worden door de ruimtelijke indeling gematigd beïnvloed.