search

Vakantiehuis in Karinthië

Karinthië – de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk ligt ingeklemd tussen de hoogste bergen van de Alpenrepubliek, de Grossglockner, de Karawanken en de Tauern. Rondom door de bergen goed afgeschermd, heeft Karinthië meer dan gemiddeld zonneschijn, dat tijdens een vakantie in een vakantiewoning of een vakantiehuis van NOVASOL goed van pas komt. Of u nu een familievakantie boekt, uw hond wilt meebrengen of zich sportief tijdens het wandelen of skiën wilt uitleven – Karinthië heeft voor ieder wat wils!

Karinthië

 

Regionale keuken

De Karintische cultuur is zogezegd de basis van het herberg-idee. Daarbij staat naast het instand houden van de herberg in het landelijke gebied, vooral de ontwikkeling van een typisch cultuurkenmerk bij de herbergier op de voorgrond. Het gaat om de combinatie van traditie en vernieuwing, tussen een dorpscultuur en beeldende kunst. De herbergcultuur wordt gekenschetst door kleine ruimtes, een gezellige omgeving of de onmiddellijke nabijheid van cultuurscheppers en toehoorders, wat een geheel eigen en daardoor bijzondere sfeer creëert en daarmee het principe van het unieke „dat komt alleen voor in de herberg“.

 

Uitzichten / panorama’s / plaatsen:

Goldeck Panoramastraße

De Goldeck Panoramastraße in Zlan-Stockenboi behoort met haar prachtige uitzicht op de omringende bergen en dalen tot de mooiste bezienswaardigheden van Karinthië. Na 14,5 km bij een maximale stijging van 10 procent bereikt men aan het einde het parkeerterrein Seetal op een hoogte van 1.900 m boven de zeespiegel. Hier vandaan kan men heerlijk wandelen en van de natuur genieten.

Nockalmstraße

Dit oorspronkelijke middelgebergte is met zijn ronde bergtoppen en eindeloze bergweiden zo uniek, dat het in 1987 als nationaal park Nockberge onder bijzonder toezicht geplaatst werd. Met de grootst mogelijke voorzichtigheid aangelegd, slingert de 35 km lange Straße door een groen paradijs, waarover leergierige bezoekers op meerdere informatieborden meer te weten kunnen komen.

Villacher Alpenstraße

Een 16,5 km lang grandioos vergezicht over het veelzijdige Karinthië wordt u aangeboden vanaf de uitnodigende parkeerterreinen langs de Villacher Alpenstraße. Het sprookjesachtige merengebied rond Villach is betoverend, de hoger gelegen parkeerterreinen bieden vrij zicht op de zuidelijke bergketen. En de kinderen vermaken zich prima in de speeltuin van parkeerterrein 1.

 

Landschapsbeschrijving

Karinthië is de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk en ligt als enige geheel ten zuiden van de Alpen. Karinthië is het land van bergen en meren: 93 bergtoppen zijn meer dan 3.000 meter hoog, de Großglockner is met zijn 3.798 meter de hoogste berg van Oostenrijk, de circa 1.270 meren en andere wateren hebben doorgaans de kwaliteit van drinkwater. Met 53 procent is ook het beboste deel van het landschap zeer groot.

 

Klimaat

Karinthië is een land met klimatologische tegenstellingen. Het ruige klimaat van de Hohen Tauern is tegengesteld aan het gematigde, mediterrane klimaat van het merengebied.