Activiteiten en bezienswaardigheden in Oostenrijk

 • Salzburger Festspiele: Sinds 1920 vinden in Salzburg iedere zomer vanaf half juli tot eind augustus de Salzburger Festspiele plaats, een cultuurfestival ter ere van W.A. Mozart. Naast de eigenlijke Festspiele worden rond Pinksteren afzonderlijke aan barokmuziek gewijde Festspiele gehouden.
 • Advent in Wenen: Feestelijk verlichte bomen in het Rathauspark en 145 in kerstsfeer versierde kraampjes van de traditionele Kerstmarkt.
 • Slot Schönbrunn: traditionele handwerken, handgemaakte versieringen en rustieke kerstboomdecoratie.
 • Slot Belvedere: Kerstdorp met intieme hutjes waar volop “rokertjes“ en “hartversterkingen“ te krijgen zijn.
 • Burgenland: wijnboer zijn in Purbach: In Purbach kunnen wijnliefhebbers in de schoenen staan van een wijnboer en ervaren hoe van de eigen druiven druivensap wordt gemaakt. Volgens het motto „wijn beleven“ verhuren Purbacher wijnboeren aan alle geïinteresseerden 100 wijnstokken met speciale rodewijnsoorten. De wijnboeren begeleiden de nieuwkomers van het begin af aan, combineren theorie en praktijk en helpen bij de eerste schreden in de wijngaard of bij de productie in de wijnkelder.
 • Draisinentour: Mittelburgenland per fiets verkennen! Liefhebbers van deze bijzondere vervoersmiddelen kunnen op een 23 km lange, oude spoorbaan van Blaufränkischland naar Oberpullendorf fietsen. De Sonnenland Draisinentour verbindt elf dorpen van het Mittelburgenland met elkaar en opent daarmee talrijke nieuwe mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding.
 • Großglockner Hochalpenstraße: Het onvergelijkbare natuurschoon van het nationale park tijdens een panoramatocht door het hooggebergte over de bekendste weg door de Alpen. Over een lengte van 48 km tussen de deelstaten Salzburg en Tirol worden alle klimaat- en vegetatiezones tussen Oostenrijk en het noordpoolgebied doorkruist: weide, bossen, bergweides, rotsen en ijsgebergte. Het eindpunt: Oostenrijks hoogste berg, de Großglockner met een hoogte van 3.798 m.
 • Oostenrijkse Romantikstraße: Tussen Salzburg en Wenen strekt zich de Romantikstraße uit van het Salzkammergut over het Voralpenland, over de Struden- en Nibelungengau tot in Wachau. Totale lengte circa 380 kilometer.
 • Zuid-stiermarkse Weinstraße: Langs de circa 25 km lange zuid-stiermarkse Weinstraße tussen Ehrenhausen en Leutschach, waaraan de hoeveelheid wijnbouwbedrijven bijzonder hoog is, liggen de idyllische plaatsen Berghausen, Ratsch, Sulztal, Glanz, Langegg, Schloßberg en Eichberg-Trautenburg.
 • Stiermarkse Apfelstraße: De Stiermarkse Apfelstraße met een totale lengte van 25 km begint in de buurt van Gleisdorf aan de Wechselbundesstraße (B54) en strekt zich uit over vijf gemeenten. In de lente staan meer dan een kwart miljoen fruitbomen in volle bloei en geven daarmee de regio ook haar naam: „Boomgaard van Oostenrijk“. Houten tafels langs de route geven antwoord op de vraag waar kunsthandwerk een traditie is en waar boeren uit de natuurlijke schatten van de omgeving, honing, appelwijn en schnapps toveren.
 • Käsestraße Bregenzerwald: Alles rondom het thema “kaas“ – van kaasmakers tot herdershutten op de alpenweide – verenigt zich in de "Käsestraße Bregenzerwald" over een totale lengte van circa 70 km. De naam vertegenwoordigt niet één enkel gebied, maar meer een heel regionaal netwerk, waarbij eenzelfde kwalitatieve optimalisatie van de producten en een zinvolle bundeling van krachten wordt nagestreefd.
 • Regionale bijzonderheden, unieke stadsbeelden met historische bouwwerken in "woud" stijl, eeuwenoud handwerk en traditionele voorstellingen laten de bezoekers van de Käsestraße met een eigen, idyllische wereld kennismaken.

Skivakantie in Oostenrijk met NOVASOL

Oostenrijk is puur winterplezier! Met meer dan 800 wintersportplaatsen heeft Oostenrijk een groot en leuk aanbod voor zijn gasten klaar: 22.000 km uitstekend geprepareerde pistes, 16.000 km loipes en vele activiteiten naast het skivertier, zoals ijszeilen en schaatsen op bevroren meren, ijsklimmen, sneeuwwandelen of snowrafting. En natuurlijk komen de families niets te kort. In Oostenrijk kun je van winterplezier op super-gunstige voorwaarden genieten. Want Oostenrijkse wintergebieden bieden een heleboel “snoepjes“ voor families.

Hier een paar tips voor je volgende skivakantie naar Oostenrijk:

 • Tannheimertal: Het skigebied Tannheimer Tal is zeer geschikt voor beginners en families – maar je vindt er ook een veeleisende FIS-baan. Het winteraanbod varieert van sneeuwmachines tot een gratis skibus, après-ski, skitours, wandelpaden, rodelbanen, natuurijsbanen, schaatshal, ijsstokschieten en arresleetochten.
 • Kreischberg: Voel je al het plezier in wintersport – de zon in het gezicht, de vrijheid van de bergen en jij daar middenin op de Kreischberg. Hier kun je genieten van 29 km afdalingen voor de gehele familie en speciale pistes voor avonturiers. Hier wacht je een heerlijke, sneeuwzekere winter. Plezier en actie aan de lopende band in de Tubing-Arena, op de wedstrijdbaan met permanente tijdopname, bij sneeuw-volleybal en nog veel meer.
 • Lesachtal: Wintervakantie ver weg van de massacentra – met verlichte rodelbanen, ijsstokschieten, wandelpaden, schaatsen of sneeuwwandelen. Op de 50 km lange "grensloipe" kunnen langlaufers hun hart ophalen. Alpineskiërs zijn in het familieskigebied Golzentipp/Obertilliach (1400 m - 2200 m) in hun element. En wie het onaangetaste landschap aan de andere kant van de geprepareerde pistes wil verkennen, vindt rust in de tiefschnee.