search

Vakantiehuizen in Oslofjord

De regio Oslofjord bestaat uit de provincies Østfold, Vestfold, Oslo en Akershus. NOVASOL biedt ook enkele vakantiehuizen in Buskerud onder de regio Oslofjord aan. Het gebied heeft de grootste bevolkingsdichtheid van Noorwegen; er wonen circa 1,7 miljoen mensen, Oslo inbegrepen. De kust leent zich uitstekend voor zwemmen en zonnen. Tevens is er een groot aanbod van cultuur, vrijetijdsbestedingen en bezienswaardigheden. De steden rond de fjorden zijn een gezellig en voortreffelijk reisdoel. Het binnenland bestaat uit landbouwgrond en dichte bossen.

Door de centrale ligging is de regio Oslofjord makkelijk bereikbaar. Het verkeersnet de oost- en westoever van Oslofjord (Moss-Horten, Sandefjord-Strømstad in Zweden), ook een tunnel tussen Drøbak en Hurum (Oslofjordtunnel) draagt bij aan de goede verbindingen. De regio beschikt over twee vliegvelden: Oslo Gardermoen en Sandefjord Torp (laatstgenoemde is de vlieghaven voor goedkope vluchten). Vanaf Torp bestaat een busverbinding richting Oslo (reistijd circa 2 uur).

De hoofdstad Oslo ligt min of meer in de directe omgeving van de vakantiehuizen van NOVASOL. Een dagtrip naar de hoofdstad is een absolute aanrader. In Oslo kunt u uit veel boeiende attracties en activiteiten kiezen, bijvoorbeeld het 1200 jaar oude, authentieke vikingschip op Bygdøy, het nationale kunstmuseum (Nasjonalgalleriet) met onder meer werk van de expressionist Edvard Munch of het sculpturenpark Vigeland. Oslo staat bekend als de groene hoofdstad. Wilt u weten waarom? Neemt u dan de metro richting Frognerseteren tot in de Nordmarka (bosgebied in Noord-Oslo) of de boot vanuit de Oslose haven (Vippetangen) naar een van de vele eilanden in de omgeving.

Aan de oostzijde van de fjord liggen heel idyllisch de plaatsen Drøbak en Son. Pittoreske, kleine, wit geschilderde, houten huizen staan zij aan zij tot aan de fjord. In Drøbak kunt het gedurende het hele jaar het Julehuset (kersthuis) bezoeken. Of met de boot naar de Oscarsborg vesting varen. Die ligt op een eiland voor Drøbak. Drøbak is tevens bekend vanwege de vele galerieën en kunstenaars.

Fredrikstad, Halden, Moss, Tønsberg, Sandefjord, Holmestrand, Stavern en Drammen zijn kleine steden die in het zomerseizoen een rijk aanbod van festivals, markten, concerten en theater hebben. Wandelt u door de straatjes en over de pleinen van deze steden en geniet van de atmosfeer van het Scandinavische leven.

De regio Oslofjord – waar heel veel mogelijk is!