search

Vakantiehuis in Møre og Romsdal

Møre og Romsdal is de noordelijkste van de vier provincies in Fjord-Noorwegen. De provincie is opgedeeld in de gebieden Sunnmøre, Romsdalen en Nordmøre. Er wonen circa 245.000 mensen.

 

Indrukwekkende natuur

Indrukwekkende natuur met hoge, steile bergen aan de kust en talrijke fjorden die het binnenland indringen kenmerken het landschap. In het binnenland met de hoge bergen en lange dalen vind je onder meer de adembenemende Geirangerfjord en de bergkam "Trollstigen" met haarspeldbochten en fantastische uitzichten (voor de passagiers!).

 

Omliggende steden

De grootste steden in deze regio zijn Ålesund, Molde en Kristiansund, alle gelegen aan de kust. Door de jaren heen zijn zij uitgegroeid tot belangrijke handelscentra en verkeersknooppunten. Møre og Romsdal wordt ook wel betiteld als de veer-regio nr. 1. Logisch, gezien het grote aantal eilanden in het gebied. Bijna eenderde van de bevolking is eilandbewoner. De afgelopen 20 jaar zijn veel bruggen en tunnels gebouwd om de eilanden beter met elkaar en het vasteland te verbinden, maar er zijn nog steeds veel veerboten die door weer en wind bewoners en toeristen vervoeren.

In de zomermaanden worden het aantal veerpontvaarten verhoogd en de capaciteit is over het algemeen voldoende groot, zodat je niet vaak in de rij hoeft te staan. De meeste oversteken zijn kort (10-30 min.) en een welkome pauze in de autorit.

 

Visserijtraditie

Møre og Romsdal heeft een grote visserijtraditie. Van hieruit wordt vis naar grote delen van de wereld geëxporteerd en dat al sinds eeuwen. Als je in Zuid- Frankrijk Bacalao eet, is het niet onwaarschijnlijk dat deze uit de zee nabij Møre og Romsdal komt.Een paradijs voor de hengelaars die graag een vis op tafel willen toveren. Dat geldt voor zowel de liefhebbers van zoet- als zoutwatervissen.

NOVASOL bied je vakantiehuizen in Noorwegen in de gehele regio aan. Deze omgeving zal zelfs de veeleisende gast tevreden stellen.