search

Vakantiehuis in Hordaland

De fjorden betoveren Hordaland met hun bijzondere charme. Of je je reis nu begint in het oosten, met het hooggebergte Hardangervidda, in het uiterste westen bij de zeemondingen of in Bergen: het zijn altijd de fjorden die hun stempel op het landschap drukken. Veel van de Noorweegse vakantiehuizen liggen langs de kust van Hordaland en de aangrenzende eilanden.

De Hardangerfjord is met zijn 179 km vanaf de zee tot in de bergen de langste fjord in Hordaland. Op de Hardanger-hoogvlakte grenst de fjord aan het fjorden- en berggebied Eidfjord. Langs de fjorden liggen dorpen die bekend staan om hun schoonheid en vruchtbare velden.

Aanschouw de natuur vanaf je vakantiehuis in Hordaland

Hordland is het gebied tussen Bergen en de spoorlijn. De grootste stad is natuurlijk Bergen. Andere belangrijke plaatsen zijn bijvoorbeeld: Voss, Dale, Os en Knarvik. Ten westen en noorden van Bergen bestaat het landschap uit een typische kust met honderden kleine en grotere eilanden, fjorden en zeestraten. De schiereilanden Bergensøya, Osterøya en het gebied langs de spoorlijn hebben een eigen karakter: hier domineren bergen en dalen.

Bijzonder en uniek zijn de naar verhouding vlakke plaatsen rondom Voss, dat ondanks de westelijk ligging ook op wintertoerisme is ingesteld. Stabiel winterweer en een landklimaat maken dat mogelijk.