Activiteiten en attracties in Noorwegen

Noorwegen, het land van de middernachtzon en watervallen heeft veel spannends te bieden voor jong en oud. Ga op ontdekkingsreis, dan zorgen wij ervoor dat je als NOVASOL-gast veel plezier heeft en tevens enkele Kronen kunt besparen.

Attractiepark Kongeparken

Het Kongeparken in de regio Rogaland is avontuur voor de hele familie. Er zijn attracties voor alle leeftijden en zelfs voor waaghalzen. Of men nu actie zoekt, liever van de chocolade snoept of naar de dieren in de kinderboerderij wilt, hier vindt ieder iets van zijn gading.

NOVASOL-klanten ontvangen 4 entreekaarten voor de prijs van 3. Veel plezier!

Rogaland – 30 km ten zuidoosten van Stavanger.

Het Atlanterhavsparken (Atlantic Sea Park) bij Ålesund

Het Atlanterhavsparken (Atlantic Sea Park) is één van de grootste zoutwater-aquaria in Noord-Europa. Het ligt in Tueneset, ca. 3,5 km ten westen van Ålesund. Elf grote landschapsaquaria, daaronder drie open bassins en 14 kleinere aquaria geven je een representatieve indruk in het zeeleven langs de Noorse kust en het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan.

Het aquariumpark is omgeven door ruime mogelijkheden voor vissen, zwemmen en wandelen en een schitterend duikgebied.

Atlanterhavsparken ontvangt NOVASOL-gasten met een kopje koffie en voor de kinderen een flesje ‘Atlanter’-limonade.

Regio: Møre og Romsdal - Ålesund

Het Hedmarksmuseet (museum) en domkerk in Hamar

Het Hedmarksmuseet en Domkirkeodden vormen samen een groot museum, dat de ontwikkeling van de vroege middeleeuwen tot het heden schetst. De ruïne van de domkerk van Hamar stamt uit het jaar 1153. In 1998 kreeg de ruïne een beschutting van glas en staal. Tegenwoordig vinden in de ‘glaskathedraal’ Hamardom culturele en godsdienstige evenementen plaats.

De Storhamarlåven, die in de 17e eeuw werd gesticht op de resten van de bisschoppelijke burcht, is tegenwoordig een modern museum, ontworpen door de bekende architect Sverre Fehn. Je wandelt door de idyllische kruidentuin of bezoekt het mooie strand in het museumpark aan het Mjøsa-meer.

NOVASOL-gasten krijgen 20% korting.

Stad: Hamar – 120 km ten noorden Oslo.

Het Hanseatisk Museet (museum) in Bergen

Het Hanseatisk Museet is gesitueerd in één van de oudste en bestbewaarde gebouwen van Bergen. Het museum biedt een blik in het leven in de Duitse nederzetting te Bergen (circa 1360 – 1745). De Hansen vormden in Bergen een bijzonder handelsgezelschap, dat nagenoeg ongewijzigd bleef. Ze verdienden geld met de export van gedroogde vis en vistraan. Het museumgebouw werd na een brand in 1702 herbouwd. De originele inrichting uit de 17e eeuw is daarbij hersteld.

NOVASOL-gasten krijgen 10% korting.

Regio: Hordaland - Bergen.

Het Noorse Hermetikkmuseet (conservenmuseum)

Het Hermetikkmuseet bevindt zich in de voormalige conservenfabriek in de oude stad van Stavanger. De conservenindustrie bepaalden in de vorige eeuw een belangrijk deel van de economie in deze stad. Tegenwoordig is dit sterk gereduceerd en meer verdeeld over geheel Noorwegen. In het Hermetikkmuseet kun je meemaken hoe het authentieke productieproces van de visconserven verliep.

Je kunt zelf vis schoonmaken of verpakken. En natuurlijk kun je versgerookte vis proeven.

Regio: Rogaland - Stavanger.

Het volksmuseum in Hardanger

Het Hardanger Volksmuseum in Utne heeft een permanente tentoonstelling van volksklederdracht, Hardanger handwerk, typische volksmuziekinstrumenten en de bijbehorende ateliers. Het openluchtmuseum in Lofthus is een onderdeel van het Hardanger Volksmuseum. De historie gaat terug tot in de middeleeuwen.

NOVASOL gasten krijgen 20% korting.

Regio: Hordaland - Utne.

Het Noorse zalmcentrum

Het Noorse zalmcentrum is een belevenis voor het hele gezin. Leer alles over het indrukwekkende leven van wilde zalm.

*Probeer je vissersgeluk in een vissimulator.

*Leer in het observatorium het verschil tussen zalm en zeeforel kennen.

*Bekijk een film, met prijzen bekroond, over het leven van de zalm.

*Je ontvangt hier tevens dagkaarten om te vissen op zalm en zeeforel in de rivier Lærdalselva.