search

Vakantiehuis in Terneuzen

Voor een zalige vakantie dicht bij huis huur je het best een vakantiehuis in Terneuzen. Deze fraaie havenstad in Nederlandse provincie Zeeland is gemakkelijk bereikbaar vanuit België en heeft heel wat leuks en moois petto. Zo kan je er onder meer uitgebreid gaan shoppen, heerlijke mosselen eten en een uniek stukje Zeeuwse geschiedenis ontdekken. Reis je met ons mee naar onze noorderburen?


De belangrijkste bezienswaardigheden

Terneuzen is een gezellige havenstad met een aantal niet te missen bezienswaardigheden. Het historische stadsdeel Oud Terneuzen bekoort met charmante steegjes en oude panden die gebouwd werden op vestingwerken uit de zestiende eeuw. Ook het voormalige stadhuis, een bijzonder monument van eeuwen terug, heeft nog niets van zijn oorspronkelijke charme ingeboet. Bezoek vanuit je vakantiehuis in Terneuzen ook Het Arsenaal. Oorspronkelijk had dit gebouw een militaire functie, maar tegenwoordig kan je er iets lekkers eten in een gezellig decor. Bijzonder is dat de waterkelders vandaag de dag dienst doen als wijnkelder.

Ben je geboeid door alles wat met scheepvaart te maken heeft? Dan is een wandeling langs de Scheldeboulevard wellicht iets voor jou! Bewonder de schepen die langzaam over de Westerschelde glijden, en bestudeer de artistieke beelden die er in de zomer neergezet worden. Het Vesaliusbeeld van Thom Puckey, een van de grootste bronzen exemplaren van heel Nederland, staat er permanent. Een aanrader voor iedereen die een vakantiehuis in Zeeland huurt, is het informatiecentrum Portaal van Vlaanderen. Daar leer je alles over de Zeeuwse scheepvaart en het bijzondere sluizencomplex van Terneuzen.


Evenementen in Terneuzen

In Terneuzen kan je jaarlijks ook enkele leuke evenementen bijwonen. Het ZeelandJazz Festival bijvoorbeeld wordt elk jaar georganiseerd in zowel Terneuzen als Middelburg. Ben je klaar voor een stevige portie jazzmuziek van de bovenste plank? Tijdens Festival de Ballade draait het allemaal om plezier beleven met jong en oud. Je kan er uit de bol gaan op uiteenlopende muziekstijlen, genieten van straattheater en samen met je kinderen leuke activiteiten uitproberen. Voor de Havendagen zet je vanuit je vakantiehuis in Terneuzen koers naar het plaatselijke havengebied voor een driedaagse vol plezierige activiteiten. Zoals je ziet, zal je je in Terneuzen niet snel vervelen!


Activiteiten en uitstappen tijdens je vakantie

Terneuzen biedt een brede waaier aan activiteiten en recreatiemogelijkheden, zowel op het water als op het land. In SnowWorld Terneuzen leer je skiën of snowboarden zonder dat je naar de Alpen hoeft af te reizen. Hou je van de natuur? Dan kan je je vakantiehuis in Nederland een dagje inruilen voor het Verdronken Land van Saeftinghe. Dit weidse aaneengesloten landschap vormt het grootste brakwaterschor dat je in Europa kan vinden. Ontdek dit natte land per fiets en tel de vele vogelsoorten die er leven. In totaal zijn er al zo'n tweehonderd soorten gespot! Ook voor watersporten zit je goed met een vakantiehuis in Terneuzen. Ga zeilen op de Westerschelde, of zwemmen, roeien of suppen op de kreken in de buurt van de stad. Na al dat sporten is het tijd voor culinaire verwennerij en enkele heerlijke streekspecialiteiten in een lokaal restaurant. Wat kies jij: verse mosselen, oesters of een stukje kreeft? Een Zeeuwse bolus geeft een heerlijke zoete toets aan je vakantie. Meer zien van Zeeland? Bezoek dan zeker Middelburg, Goes, Cadzand of de populaire kustplaats Renesse. Er is keuze te over!


Waarom een vakantiehuis in Terneuzen huren?

Wil je een ontspannende vakantie beleven, maar niet heel ver reizen? Dan is een vakantiehuis in Terneuzen precies wat je zoekt! Vanuit België sta je in een mum van tijd in Terneuzen om te beginnen aan jouw zalige vakantie in Zeeland. Onze noorderburen ontvangen je met open armen en geven je met plezier tips over wat je moet bezoeken in de buurt. Met een vakantiehuis in Terneuzen van NOVASOL ga je een zorgenvrije vakantie tegemoet. Je hebt alle voorzieningen bij de hand voor een aangenaam weekje of weekendje weg, en verblijft vlak bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Ga op ontdekking in het historische centrum van Terneuzen en laat je meeslepen door de fascinerende geschiedenis van de stad. Lekker eten doe je in je vakantiewoning zelf of in een van de vele uitstekende restaurants in de provincie Zeeland. Kies voor een vakantie vol pure verwennerij en huur een vakantiehuis in Terneuzen!