search

Vakantiehuis in Middelburg

Zeeland verken je eenvoudig vanuit een vakantiehuis in Middelburg. De hoofdstad van deze Nederlandse provincie ligt op het schiereiland Walcheren en is gemakkelijk bereikbaar vanuit België. Een ontzettend rijk monumentaal erfgoed staat er zij aan zij met leuke winkels en traditionele restaurants. Pik een van de vele jaarlijkse festivals mee of ga uitwaaien aan de ongerepte Zeeuwse kust. Het goede leven bij onze noorderburen ervaar je pas echt met een vakantiehuis in Middelburg.

 

Middelburg, een parel in Zuid-Nederland

 

Middelburg is een stad met een overvloed aan historische gebouwen. Wanneer je door de binnenstad wandelt, voeren 1100 (!) rijksmonumenten je naar het rijke plaatselijke verleden. In de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie moest Middelburg enkel Amsterdam laten voorgaan als belangrijkste stad van Nederland. Veel historische panden in het centrum brengen deze bloeiperiode volop tot leven. Rondom je vakantiehuis in Middelburg valt meer dan genoeg te zien, zoals het stadhuis en de Abdij van Middelburg. Deze laatste bezienswaardigheid omvat de 90,5 meter hoge abdijtoren Lange Jan, waar je geniet van een spectaculair uitzicht. Daarnaast herbergt de abdij het Zeeuws Museum, waar je unieke wandtapijten en verschillende interessante collecties kan bewonderen.

 

Lekker tafelen, winkelen en volop genieten in Zeeland

 

Middelburg is niet alleen een plek met vele monumenten, maar ook met goede restaurants en een ruim winkelaanbod. Veel landgenoten huren een vakantiehuis in Zeeland om te gaan shoppen bij onze noorderburen. Dankzij de vele grote en kleine winkels, restaurant en bars met daarbovenop jaarlijkse evenementen, zoals de Mosselfeesten, is Middelburg altijd gezellig druk. Geniet op de Markt van een streekbiertje en meng je tot 's avonds laat onder de vriendelijke Zeeuwen.

Lekker eten in de buurt van je vakantiehuis in Middelburg is een gemakkelijke opdracht. De restaurants in de stad en haar omgeving verwennen je met heerlijke Zeeuwse specialiteiten, zoals mosselen, oesters of Oosterscheldekreeft. Een bolus is een heerlijke zoetigheid voor achteraf. Je kan in Zeeland bovendien heerlijk eten in een magische setting. Restaurants zijn er aan de stranden, in een van de vele havens of de gezellige historische centra. En de Zeeuwse gastronomie is er voor iedereen, van fietsers en strandgangers tot echte bourgondiërs en rustzoekers.

 

Ideeën voor een uitstap vanuit je vakantiewoning

 

Zoals zoveel plekken rondom onze vakantiehuizen in Nederland is ook de omgeving van Middelburg een uitstekende fiets- en wandelbestemming. Er zijn talloze prachtige routes uitgetekend die je langs de mooiste natuurplekken van Walcheren en de meest pittoreske plekken van Zeeland brengen. Zo is er bijvoorbeeld de fietsroute rond het Veerse Meer, waarbij je zo goed als altijd langs het water fietst en een tussenstop maakt in het historische Veere.

Vertoef je graag op of aan het strand tijdens je vakantie? Dan heb je geluk, want met een vakantiehuis in Middelburg overnacht je vlak bij de stranden van mooie badplaatsen als Domburg of Zoutelande. Maak een wandeling langs de Noordzee, waai eens goed uit en geniet van eindeloze zichten op de Zeeuwse kust. Zeeland, dat is puur genieten!

 

Waarom een vakantiehuis in Middelburg huren?

 

Met een vakantiehuis in Middelburg staat je een geweldige vakantie te wachten. Je verblijft vlak bij deze monumentale stad en kan gemakkelijk haar rijke erfgoed leren kennen. In de buurt van je accommodatie liggen talloze restaurants waar de Zeeuwse klassiekers aan bod komen, en heel wat leuke winkels en boetiekjes. Een verblijf in een van onze vakantiehuizen in Middelburg is daardoor synoniem met eindeloos winkelplezier. Ook voor een sportieve vakantie biedt de natuur in de omgeving van Middelburg eindeloze mogelijkheden. Op de fiets passeer je al snel langs de kust, waar de uitgestrekte zandstranden zich aan elkaar rijgen. Zalig tot rust komen doe je in je vakantiewoning, die alle comfort en privacy biedt voor een zorgeloos verblijf. Huur vandaag nog een volledig uitgerust vakantiehuis in Middelburg voor een onvergetelijke vakantie in Nederland!