search

Vakantiehuis in Giethoorn

Met een vakantiehuis in Giethoorn ontdek je een van de mooiste plekken van heel Nederland. Dit pittoreske waterstreekdorp ligt in de kop van de provincie Overijssel en wordt ook wel het "Hollandse Venetië" genoemd. Het is een typisch Nederlands plaatsje vol waterwegen, bruggetjes en rietgedekte boerderijen waar je met je eigen ogen kan zien hoe onze noorderburen samenleven met het water. Heel wat toeristen vinden er hun weg naartoe. Wanneer je een vakantiehuis in Giethoorn huurt, beleef jij je vakantie echter door de ogen van de locals, ver weg van de drukte.

 

De oorsprong van Giethoorn

 

Het gebied rond onze vakantiehuizen in Giethoorn was vroeger een nederzetting van veenontginners. Door de vervening in de omgeving werd het landschap omgetoverd tot een verzameling meren en plassen. Op de eilandjes die ontstonden werden huisjes gebouwd die enkel bereikbaar waren via bruggetjes of met een "punter", een traditioneel bootje uit de streek. Tijdens een boottocht verken je de idyllische waterwegen van Giethoorn en kom je langs charmante bruggetjes, oude boerderijen en misschien wel je comfortabele vakantiehuis in Nederland.

 

Wat te doen tijdens je vakantie in Giethoorn?

 

Giethoorn is een bijzondere plek waar een echte vakantiesfeer hangt. Je kan er lekker eten in gezellige restaurants die vaak schitterend aan het water gelegen zijn. Bezoek zeker een van de typische Nederlandse kaaswinkels en koop een heerlijk stukje kaas voor bij de aperitief in je gezellige vakantiehuis in Giethoorn.

Een uitstap naar Hanzesteden Zwolle en Kampen mag je zeker en vast ook inplannen. Zwolle, de bruisende hoofdstad van de provincie Overijssel, zal je charmeren met zijn oude binnenstad vol bezienswaardigheden. De Zuiderzeestadjes Vollenhove en Blokzijl pakken dan weer uit met kastelen en historische kerken die je kan ontdekken tijdens een aangename wandeling. Dit en nog veel meer moois staat je te wachten tijdens je verblijf in een van onze uitstekend gelegen vakantiehuizen in Overijssel.

 

De schitterende natuur rond je vakantiewoning in Giethoorn

 

Voor natuurliefhebbers is Giethoorn de gedroomde uitvalsbasis voor een vakantie in Nederland. De omgeving van het dorp is adembenemend en verrast je met talloze leuke wandel- en fietsroutes waarbij je langs dromerige dorpen komt en charmante bruggetjes oversteekt. Op de meren in de omgeving, zoals Bovenwijde, komen watersporters volop aan hun trekken.

Onze vakantiehuizen in Giethoorn liggen in de Wieden, een natuurgebied dat op zijn beurt deel uitmaakt van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit uitgestrekte nationale park is het grootste laagveenmoerasgebied van heel Noordwest-Europa. Het bestaat uit meren, plassen, kanalen, veengebieden, rietlanden en magische bossen. Met een kano vaar je er zelf doorheen en bewonder je de ongerepte natuur van dichtbij. Hou je verrekijker in de aanslag, want voor je het weet mis je een aalscholver!

 

Een vakantiehuis in Giethoorn huren

 

Huur een vakantiehuis in Giethoorn en ervaar dit magische dorp zoals de plaatselijke inwoners dat doen. Je overnacht in een pittoreske waterrijke omgeving en kijkt vanop het terras en vanuit je accommodatie uit op het water. De huiseigenaren hebben gezorgd voor moderne, kwaliteitsvolle voorzieningen en een smaakvol interieur. Op die manier kom je helemaal niets tekort tijdens je verblijf en voel je je meteen thuis in je authentieke vakantiehuis in Giethoorn. Geniet met z'n allen van een boottocht op de lokale wateren of verken het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Jong en oud zullen het hier naar hun zin hebben. En al zeker tijdens de zomermaanden, wanneer het samen met je gezin, vrienden of partner heerlijk vertoeven is aan de waterkant aan je huis. Heb je ook dringend nood aan vakantie waarbij alles om ontspannen en genieten draait? Neem dan snel een kijkje naar onze schitterende vakantiehuizen in Giethoorn en boek vandaag nog!